Et kvinnelig medlem av de kurdise Syrian Democratic Forces (SDF) utenfor Baghouz i Syria, hvor Den islamske staten IS endelig ble beseiret. Nå er seks personer pågrepet i en terrorsak i Danmark. Foto:  Delil SOULEIMAN / AFP/ NTB

Seks menn er pågrepet i en terrorsak i Danmark. De er siktet for finansiering og tilknytning til ekstremistgruppen IS, opplyser Østjyllands politi.

Pågripelsene fant sted på flere adresser i Århus-området og København. Operasjonen ble utført i samarbeid med Politiets Efterretningstjeneste (PET) og København politi.

Seks menn i alderen 27 til 35 år er anholdt.

To af de anholdte, en 29-årig mand fra Aarhus-området og en 30-årig mand med bopæl i København, sigtes for overtrædelse af straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i sommeren 2014 at have rejst ind i Syrien, hvor de lod sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Den 29-årige er desuden sigtet for i foråret 2015 at have forsøgt at rejse ind i Syrien med henblik på atter at lade sig hverve til Islamisk Stat.

Siktet for finansiering av terror

Fem av de anholdte, inkludert 29-åringen, er siktet for finansiering av terror, ved å sende penger til terrororganisasjonen IS.

Det er politiets vurdering, at han har brugt de fire øvrige sigtede i sagen som mellemmænd, der på hans opfordring har overført penge til personer med tilknytning til IS. De øvrige fire er alle sigtet for at have sendt penge til terrororganisationen IS.

Fem av de seks tiltalte fremstilles for retten i Århus tirsdag ettermiddag. Påtalemyndighetene anmoder om lukkede dører, uten å begrunne hvorfor.

Østjyllands Politi

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.