En ukjent har anmeldt Bjarne Melgaard-utstillingen på Munch-museet til politiet. Også Munchs slektninger reagerer på sammenhengen Munchs verk er satt inn i.

Som at Munchs bilde Pubertet er utstyrt med en stor penis.

Museets direktør Stein Olav Henrichsen mener det er paralleller mellom Munch og Melgaards karrierer. Også Munch var omstridt i sin tid.

Spørsmålet som ikke stilles er hvorfor Munch var omstridt. Grunnlaget er helt forskjellig.

– Vi er kjent med at det foreligger en anmeldelse. Så vidt vi vet, angår anmeldelsen verket All Gym Queens Deserve to Die, som er et videoverk på 40 minutter. Museet har gjort en grundig vurdering av verket med hensyn til kunstfaglige og etiske forhold, sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen til Aftenposten. 

– Vi mener at Melgaard med det aktuelle verket reiser viktige spørsmål omkring normative forestillinger om seksualitet. Dette er et sentralt aspekt ved utstillingens tematisering av Munch og Melgaard.

Politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser har opprettet sak, men anmelders identitet er foreløpig ukjent for Munchmuseet.

Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse, men vil ikke uttale seg om saken.

Ordbruken – «utfordre normative forestillinger om seksualitet» vil kunne oppfattes som en sammenblanding av overgrep og kunst. Har samfunnet behov for å bli utfordret på handlinger som gjelder barn og unge? Vil mange spørre.

Når folk hører nyheter fra Drammen tingrett om overgrep mot småbarn, får slike grenseoverskridende kunst noe ubehagelig og vemmelig over seg. Grensene blir flytende.

http://www.aftenposten.no/kultur/Melgaard-video-politianmeldt–7920473.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂