Nå er fredsringen nådd Trondheim og førstkommende fredag vil det bli dannet en ring for fred rundt verdens nordligste synagoge.

– Vi ønsker å gi jødene i byen støtte, slik at de ikke føler at de som gruppe og synagogen er et mål. Jødenes gudshus et hellig sted, og har ingenting med politikk å gjøre, sier Ismail Elmi, leder av Mangfoldsrådet i Trondheim kommune.

–Jeg har vært i kontakt med alle moskeene i Trondheim, og alle har sagt ja til å delta. Ungdomsmiljøene i moskeene vil også delta. Politikerne vil også bli invitert, sier Elmi.

Rita Abrahamsen, leder av Det mosaiske trossamfunn i Trondheim setter pris på initiativet og sier det er uvant for jøder at andre gjør noe for dem.

Arrangementet får likevel en ubehagelig bismak når Israels politikk sidestilles med terror. For det er det Elmi gjør når han nevner okkupasjon i samme åndedrag som terror.

–Vi må ikke politisere religionen. Jeg er for eksempel både imot terrorisme og okkupasjon. Gud klarer å passe på sin egen religion. Vi mennesker skal øve og praktisere vår tro. Det blir galt når kriminelle borgere påberoper seg å representere islam, sier han.

 

Vil slå fredsring rundt synagogen