Nytt

lars-vilks-swedish-cartoonist.jpgDe samme medier og politikere som sier at terrorangrepet i København var et angrep på ytringsfriheten, har selv angrepet Lars Vilks. Hykleriet kjenner ingen grenser.

Det er bare noen måneder siden Vilks var i Oslo og ble hetset som en nazi-apologet.

Hvorfor hører vi ikke noe om hvem Vilks er, og hva han mener? Vilks blir brukt. Det dramaet han har opplevd blir beskrevet fra utsiden.

Vilks har selv kommentert hva som skjedde på sin blogg: vilks.net:

Som sagt var, det har på senare tid skrivits mycket om yttrandefriheten på den här bloggen. Och så var det serien med framträdande som skulle avslutas med Kruttunnan i Köpenhamn. På kommitténs föreläsningar brukar det vara lugnt och alls inget enormt intresse. En liten glugg som öppnades för att ge mig möjligheter att föreläsa sedan de flesta svenska dörrar hade slagits igen. Den ganska fåtaliga publiken fick uppleva fruktan & skräck – och tragedi. Jag kan inte säga att det drabbade mig, jag var väl påpassad.
Och var står vi nu i denna fråga?

Vilks er blitt marginalisert og gjort til en outsider i Sverige. Norske medier og myndigheter følger samme linje. Aftenpostens Trine Eilertsen legger ikke skjul på det, selv etter attentatet.

Man snakker om Vilks: Lars Gule er blitt oraklet både for TV2 og NRK. Han har ikke peiling. Han spekulerte fritt om at gjerningsmannen måtte ha fulgt nøye med på sosiale medier for å vite om møtet, for arrangørene har ligget lavt. Støttekomiteen for Lars Vilks har sin egen hjemmeside. Der er møtet omtalt og reklamert for – lenge. Selv ikke de enkleste faktum gidder mediene sjekke ut. Det gjelder å holde virkeligheten stangen.