Nytt

Ser man uttalelser i sammenheng er det åpenbart hvor sympatien eller frykten ligger.  Den første reaksjon er bekymring for muslimers sikkerhet, mens Lars Vilks dømmes nord og ned.

Dette har pågått i lang tid. Men mediene unnlater klokelig nok å hente frem hva som er sagt om Lars Vilks av ledende politikere og dem selv. Det passer ikke når Vilks nesten er drept. Men uriasposten.net henter det frem:

Apologien er i fuld gang. Første spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt lørdag kom fra Svenska Dagbladets Asem Elghiouane, der på direkte tv spurgte statsministeren: “Er du bekymret for hvilke konsekvenser det kan få for danske muslimer?” Så er prioriteterne ligesom i orden.

Reaktioner, før & efter.

“Det er jo ikke terror – der løber altså en gal svensker rundt. Undskyld, jeg siger det. Lars Vilks har jo tigget og bedt om at blive angrebet. Jeg har ikke ondt af den svensker, der har gjort alt, hvad han kunne, for at provokere. Ham har jeg ikke for fem flade ører sympati for. Det har du sikkert heller ikke, Mogens (Lykketoft, Kim), men du kan ikke tillade dig at sige det.” (Uffe Ellemann-Jensen i Berlingske, 23. maj 2010)

“Jag vill inte dö för Vilks rondellhund … I en annars vältänkt kolumn i Dagens Nyheter påminner Lars Linder om Voltaires tillskrivna maxim ‘Jag ogillar vad du säger, men jag skulle dö för din rätt att säga den’. Det är den stoltaste men också tommaste av alla paroller – daterad sedan länge. Hur många är på allvar beredda att dö för en åsikt man finner förhatlig? Det vore ju förskräckligt om en av Sveriges bästa skribenter skulle offra sitt enda liv för Lars Vilks rätt att hetsa mot muslimer. Jag skulle inte göra det.” (Åsa Linderborg i Aftonbladet, 14. marts 2010)

“Synd inte Vilks fick en kula någonstan!” (Socialdemokraten Mia Giorgetti på Twitter, 14. februar 2015)

“Det vil klæde politikerne også at vise deres solidaritet med alle herunder også muslimerne, der uden tvivl vil blive de næste ofre i deres almindelige hverdag.” (Pressemeddelelse, Det Islamiske Trossamfund, 14. februar 2015)

“Man hører SR kæmpe ret hårdt for deres virkelighedsbeskrivelse, at det trods alt var ‘politisk yderliggående’, der blev ramt.” (Nyheter på SVT, En död i attentat i Köpenhamn, 15. februar 2015; via Snaphanen)

“Aftenens mest skræmmende bemærkning fik jeg fra en ældre svensk dame til en fødselsdagsfest i Sverige,som en kommentar til terrorangrebene i København. Kommentaren lød: Kan de ikke bare spærre ham Lars Wilks inde?” (tilsendt)

“Terroristerne har vundet hvis vi trykker tegningerne.” (Arne Ullum i Presselogen på TV2 News, 15. februar 2015)