Minst elleve personer sies å ha blitt skutt og drept i lokalene til det satiriske magasinet Charlie Hebdo i Paris. Massakren ser ut til å være en hevn mot offentliggjøring av Muhammed-karikaturer i 2011.

thumb900_phpnusd9c442404

The attackers reportedly escaped in a black Citreon DS, wounding a policemen, then knocking over and wounding «several» pedestrians.

«Several men in black cagoules were heard to shout ‘the Prophet has been avenged'», wrote Pierre de Cossette, a broadcast journalist with Europe1 News.

Det ser umiddelbart ut til å være det alvorligste angrepet på ytringsfriheten i Europa på veldig lang tid – utført på islams vegne.

Ifølge Le Parisien var det tre maskerte menn med automatvåpen som angrep kontorene og skjøt og drepte de som arbeidet på kontoret til Charlie Hebdo.

Flere ansatte i avisen tok tilflukt på taket av bygningen. Ifølge Le Parisiens opplysninger, ble ni ansatte og en politimann drept inne og en annen utenfor lokalene. Fire andre ble skadet og befinner seg i en kritisk tilstand.

Angriperne som flyktet med bil, har tatt et gissel.

Le Figaro opplyser at 11 mennesker er drept, 4 er kritisk såret og et tyvetalls er lettere såret.

4425989_9g8a2891-new_625x390

 
Intervju med president Hollande:

Et eksepsjonelt barbari, uttaler presidenten. Det er ingen tvil om at det er et terroristangrep. Vi vil forfølge dem og stille dem for retten, sier han videre. Vi vil vise at vi er et forent land.

Oppdatering: 12 døde ifølge avisen Le Monde 

The Telegraph: Shooting reported at Paris magazine Charlie Hebdo

Le Parisien