Nytt

Venstreekstreme og høyreekstreme finner hverandre i antisemittismen. I Frankrike har stand-up komikeren Dieudonné gått i forbund med Alain Sorel, kjent som antisemitt og antiamerikansk på en måte som vekker minner om en fascistisk tradisjon. Sammen dannet disse kretsene sist måned et nytt parti, Réconciliation Nationale. Mange av Dieudonnés støttespillere er svært skuffet.

Dieudonné startet ut som forsvarer av svartes og palestinernes rettigheter, men han greide å koble dette til antisionisme, og derfra var ikke veien lang til antisemittisme og koblinger til fascisme.

 

Dieudonné claims black people, Arabs and the white working class are victims of a global “Zionist” conspiracy. He once campaigned against the far-right Front National but has, in recent years, become a close friend of the party’s founder, Jean-Marie Le Pen, and a disciple of Mr Soral.

 

Flere av Dieudonnés gamle støttespillere har startet en kampanje mot ham. De mener han har forrådt dem. En av dem sier at han med stigende skuffelse registrerte at det ble flere og flere barberte hoder og swastikaer i Dieudonnés omgivelser.

Now several prominent former supporters of Dieudonné are trying to use videos and other postings on the internet to sound the alarm.

The campaign is led by Jérémie Maradas-Nado, alias Jo Dalton, a former leader of the Black Dragons, a gang which defended black people from attacks by white skinheads in the 1990s. He was for several years the leader of Dieudonné’s bodyguards.

Of Dieudonné and Mr Soral, Mr Dalton now says: “At first I told myself that these guys were breaking new ground – that they were courageous. Then I saw more and more people with shaven heads and swastikas. By allying himself with fascists, Dieudonné has betrayed the black cause.”

Det vakte oppsikt da det ble kjent at Dieudonné var omgangsvenn av Jean-Marie Le Pen, grunnleggeren av Front National. Nå har Dieudonné gått et skritt lenger. Alain Sorel representerer et nyfascistisk retning, som er sterkt antiamerikansk og antisemittisk. Sorel har gjort det til noe av en sport å «nedlegge» kvinner, og har sogar skrevet en bok hvor han skryter av å ha gått til sengs med 700 kvinner. En av dem han forsøkte seg på var Binti Bengoura fra Guinea. Han sendte henne nakenbilder av seg og slibrige invitter, som hun ikke satte pris på.

Ms Bangoura, 33, says that when she rejected Mr Soral’s advances, he sent her further emails in which she alleges he said, among other things, that “whites think black women are whores, which most of them are” and “your fate will be to be a whore for Jews”.

Det er kanskje ikke helt tilfeldig at Frankrike har hatt flere kjente revisjonister, folk som benekter Holocaust.

 

dieudonne.Anelka

Dieudonné ble kjent utenfor Frankrikes grenser da han introduserte hilsenen quenelle, som mange oppfattet som en skjult form for Sieg Heil. Hilsenen spredte seg og ble for alvor kjent da fotballspilleren Nicolas Anelka gjorde den på banen for West Bromwich etter en scoring. Det kostet Anelka karrieren.

 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/dieudonne-mbala-mbala-friends-turn-on-frances-black-antisemitic-comedian-for-forming-political-party-with-farright-activist-9948943.html