Nytt

17.500 mennesker deltok ifølge politiet i denne mandagens ukentlige demonstrasjon i Dresden, arrangert av den nye tyske bevegelsen Pegida, som tar til orde mot islamisering og asylinnvandring. Det er 2500 flere enn rekordoppslutningen sist mandag.

Motdemonstrasjonen i Dresden samlet denne gangen 4.500 personer (en større motdemonstrasjon fant sted i München). Den gikk kanskje ikke helt som de hadde tenkt seg:

I Dresden synger Pegida-tilhengerne julesanger, mens motstanderne protesterer høylytt.

Sangen fant sted foran operahuset, hvor man fant det hensiktsmessig å slukke lysene på juletreet for ikke å fungere som kulisse. Man suspenderer altså midlertidig sin egen forsiktig flaggede identitet fordi andre utbasunerer at de er stolte av den samme.

Biskop i Den evangeliske kirken Jochen Bohl beskylder Pegida for å bruke julesangene politisk. At bevegelsen ikke er helt fremmed for å bruke kristne symboler på denne måten, går frem av Frankfurter Allgemeines dekning av demonstrasjonen, hvor et illustrasjonsfoto viser et digert kors med det tyske flaggets farger. Heinrich Bedford-Strohm, som er leder for de evangeliske kirkenes råd i Tyskland, advarer på sin side mot å demonisere bevegelsen.

Tidligere rikskansler Gerhard Schröder oppfordrer politikere og vanlige borgere til å ta offentlig avstand fra bevegelsen. Mon tro om sjansen for at oppfordringen virker mot sin hensikt, streifer forværelset til hjernen hans.

 

Focus: 17.500 demonstrieren in Dresden