Nytt

Den nye AUF-lederen, Mani Hussaini, mener Norge bør følge Sveriges eksempel og anerkjenne Palestina. Men Hussaini bør være mer presis hvis han vil vinne frem. Å late som om andre europeiske land har gjort som Sverige er misvisende.

Det er ikke helt lett å avgjøre hva som er Dagsavisens Tor Sandberg og hva som er Hussaini. Galt er det uansett:

På Stortinget er det så langt bare SV som fullt ut er enig med AUF, men utenfor Norges grenser er holdningen en helt annen. 135 land har anerkjent Palestina som en egen stat. Storbritannia gjorde dette for en måneds tid siden, mens den svenske regjeringen gjorde noe tilsvarende i begynnelsen av november.

Parlamentet i Spania stemte over et tilsvarende forslag i går kveld, mens Frankrike gjør det samme fredag om en drøy uke.

– Dette er ikke en debatt om vi skal gå foran i. Det er andre land som har gått foran. Dette er et spørsmål om å ikke havne bakpå. Nå har 70-80 prosent av landene i verden gått inn for en anerkjennelse. Vi mener det er viktig at Norge gjør det samme, sier Hussaini.

Man trenger bare gå til en avis som Politiken for å få et helt annet bilde. Det er blank løgn det Hussaini og Dagsavisen forsøker å innbille offentligheten:

Det spanske parlament har med en symbolsk erklæring vedtaget at anerkende staten Palæstina.

Erklæringen opfordrer den konservative regering til at anerkende Palæstina, men der er ikke tale om en bindende beslutning, og der er heller ikke fastsat nogen tidsfrist.

»Hvis vi ønsker en effektiv anerkendelse af staten, skal det gøres i samarbejde med EU«, sagde Jose Manuel Garcia-Margallo, den spanske udenrigsminister, inden afstemningen.

Afstemningen i Spaniens hovedstad, Madrid, er den seneste i rækken af flere andre lignende tiltag rundt om i Europa.

Løsning skal være forhandlet på plads

Men den spanske erklæring har dog den tilføjelse, at en anerkendelse først skal ske, når israelere og palæstinensere har forhandlet en løsning på plads.

Erklæringen fik støtte fra alle politiske grupper i parlamentet.

Parlamenterne i Storbritannien og Irland har også vedtaget erklæringer med opfordring til regeringerne om at anerkende Palæstina.

Hverken regeringen i London eller i Dublin har fulgt opfordringerne.

Den 28. november stemmer parlamentet i Frankrig om en erklæring, hvor den franske regering opfordres til at anerkende en palæstinensisk stat.

AUF forsøker å skape inntrykk av en uimotståelig bølge. Det skjuler at det Sverige har gjort er radikalt. Sverige er den første regjering i Europa med en islamist i regjeringsposisjon. Det er også den regjering hvor den politiske korrekthet og islamvennligheten drar Sverige inn på et spor ingen aner hvor ender.

En gang het det «rettferdighet for palestinerne». Nå hersker usikkerheten. Hussainis valg av dato er heller ikke velvalgt. Han sier det ikke skjer noe i Palestina, samme dag som fire jøder ble drept med kjøttøks og pistol.

Det skjer noe og det er de gale kreftene som får det til å skje.

http://www.dagsavisen.no/samfunn/anerkjenn-palestina-na/

http://politiken.dk/udland/ECE2458448/spaniens-parlament-anerkender-palaestina/