Nytt

De fleste husker knapt navnet på den første. Det gjelder både månelandinger og bestialske ISIS-videoer hvor den kidnappede får hodet skåret av.

Det var få som leet så mye som øyelokk da det ble bekreftet at det siste gisselet i rekken av paraderte gisler hadde blitt myrdet av ISIS.

1416146229060_Image_galleryImage__FILES_This_Kassig_Family 

Peter Kassig konverte til islam i fangenskap og hans mor iførte seg hijab da hun ba gisseltakerne om å spare hennes sønn. Alt til ingen nytte. Vi visste det. Det gikk en rutine i å skjære av vestlig hode og deretter paradere neste offer. Kassig hadde aldri en sjanse.

Det er blitt spekulert i om han nektet å fremsi talen før han ble myrdet og at dette kan være årsaken til at selve mordet ikke ble filmet. Istedet har ISIS vist frem hans avskårne hode. Men det er ikke lenger førstesideoppslag.

Videoen som ble offentliggjort inkluderte et massedrap av atten syriske soldater. Alle fikk de hodet skåret av og til forskjell fra de vestlige gisseldrapene så ble ingenting sladdet på filmen. 

1416146491305_Image_galleryImage_An_image_grab_taken_from_

 «Jihad-John» med London-aksent er kledd i sort. De andre morderne has ikke engang tatt seg bryet med å skjule ansiktene.

Atten syriske menn hvis navn og livshistorier ikke engang får en parentes i avisene. Videoen viser drapene i sakte film. Avislesere over hele kloden trekker på skulderne – det har ikke lenger nyhetens interesse.

Dette vet ISIS godt. De har derfor spart det siste amerikanske gisselet for igjen å vekke avsky og vrede. Det siste gisselet er en 26 år gammel kvinne.

Det er lite informasjon tilgjengelig om denne kvinnen annet enn at hun er hjelpearbeider og ble kidnappet i Syria ifjor sammen med flere andre hjelpearbeidere som senere ble løslatt.

ISIS har krevd seks millioner dollar i løsepenger for henne, men Amerika tillater ikke (ihvertfall ikke offisielt) overføring av løsepenger. Det er straffbart. ISIS vet at de ikke vil få løsepenger for amerikanske gisler og har satt prisen så høy som 100 millioner dollar nærmest for syns skyld. Det uvanlige i denne saken, er at de krever et langt mindre beløp for den amerikanske kvinnen.

ISIS har myrdet både kvinner og barn, men aldri en vestlig kvinne for åpent kamera. Familien har bedt om at navnet hennes ikke offentligjøres. Vi får tidsnok vite det.

Daily Mail