Kort

av Rune Gerhardsen tar en tidligere Ap-ordfører til motmæle mot spesial­behandling av nye innbyggere. Altaposten

Det er den tidligere ordføreren  i Loppa, Arne Dag Isaksen, som skriver at nordmenn diskrimineres i forhold til utlendinger når det gjelder støtte.

 

Det er hjerteskjærende å se at enslige foreldre tiltales for misbruk av midler som skal være til livsopphold, og når man ser hvilke satser som det opereres for våre nye landsmenn blir situasjonen ikke bedre. Har sett satser for livsopphold som stiller våre egne innbyggere i ett fattigdomslys, og hvor våre nye landsmenn har satser opp mot det dobbelte enn hva egne innbyggere oppnår. I tillegg ser vi at noen av våre nye landsmenn bruker offentlige midler som velferdsstaten gir til helt andre formål enn hva som var tiltenkt!

Slik forskjellsbehandling er dårlig politikk, det setter folk opp mot hverandre, og gir en overlegenhetsfølelse hos de som nyter godt av den, skriver Isaksen. Han frykter for reaksjoner blant nordmenn.

Derfor bør alle forsøk på å svekke egne landsmenns sikkerhetsnett som heter «velferdsstaten» snarest opphøre. Mitt anliggende er at vi er i ferd med vår fordeling av godene i samfunnet å terge frem rasisme og radikalisme med den måten vi agerer på ovenfor vår nye landsmenn i ett misforstått humanistisk holdning.

Arne Dag Isaksen

Les også

-
-
-
-
-

Les også