En av masseinnvandringens konsekvenser er at konflikter fra Europas nærområder blir importert til vår verdensdel.

Det ble tatt i bruk både macheter og metallstenger i Hamburg natt til i dag, da hundrevis av kurdere og salafister støtte sammen i et gateslag etter at det tidligere var blitt holdt en kurdisk demonstrasjon mot den islamske staten (IS). 13 personer ble skadet og 22 arrestert.

Ifølge politiet hadde 400 kurdere samlet seg ved en moské etter demonstrasjonen. Dit kom også et tilsvarende antall personer beskrevet som «radikale muslimer». Det kom til slagsmål, og det utartet til noe politiet kaller «ekstremt voldelig». Politiet tok i bruk veisperringer og vannkanoner for å hanskes med situasjonen.

Det er ikke første gang sammenstøt av denne typen finner sted i Tyskland, om enn dette var det alvorligste hittil.

Vi stiller det åpenbare spørsmålet for sikkerhets skyld: Hvor stor støtte har egentlig denne ekstremistiske, hodeavkuttende terrororganisasjonen blant europeiske muslimer, når flere hundre går til angrep på folk som demonstrerer mot IS?

 

Die Welt: Hunderte Kurden und Salafisten prügeln sich in Hamburg