Det er søndag morgen og et raskt blikk på på forsiden til dagbladet.no gir et raskt glimt av Det nye Skandinavia.

I Jonas Gahr Støres nabolag er en mann angrepet når han har gått av T-banen. Fire menn angriper én og bruker kniv:

Operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt melder like over klokka 00.30 i natt at en mann angivelig ble overfalt og knivstukket av fire personer i det han steg ut av T-banen på Ris/Slemdal i Oslo.

– Mann knivstukket og kjørt til Ullevål sykehus. Ukjent skadeomfang. Fornærmet skal ha gått av T-bane og ble overfalt av fire personer, melder operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt på Twitter.

I Bergen er en polakk utsatt for noe lignende i en leilighet.

En polsk mann er innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet av fire menn i leiligheten sin lørdag kveld.

Den polske mannen i 30-årene ble oppsøkt i leiligheten på Minde Allé i Bergen, og politiet leter nå etter fire menn mistenkt for å ha påført mannen skadene.

I Skurup i Skåne ble en mann bokstavelig talt hugget ned med øks:

– Vi vet ikke hvem den drepte er. Lokale mannskap drar ikke kjensel på offeret, og ingen er meldt savnet i området, sa Skåne-politiets talsmann Stefan Söderholm til svenske presse ved 21-tiden lørdag.

Leser man i avisene rundt om i Norge og Sverige, så vet man at denne råskapen finnes mange steder. Noen av sakene finner veien til riksmedias forsider. I dag var en slik dag.

 

http://www.dagbladet.no/2014/10/05/nyheter/politi/oslo/35589406/
http://www.dagbladet.no/2014/10/05/nyheter/vold/bergen/35589551/
http://www.dagbladet.no/2014/10/04/nyheter/utenriks/oksedrap/drap/35586419/