fru-renzi-og-peppa-pig

Mens sanger om den stakkars Peppa Pig avstedkommer harme reaksjoner fra medpassasjerer på en nord-engelsk buss, vet den italienske statsministerfruen å gjøre mer stas på denne aller mest populære grisen blant barna i landet, gående hånd i hånd med henne på et podium fremfor en folkemengde.

Som seg hør og bør for statslederes ledsagere, stilte Matteo Renzis bedre halvdel Agnese Landini sist søndag opp i Løp for livet – det årlige veldedighetsløpet til inntekt for forskning på brystkreft. Arrangementet fant sted i statsministerparets hjemby Firenze, og tiltrakk seg hele 32.000 personer som fylte opp plassen foran byens berømte domkirke. Blant dem var den tidligere Fiorentina-spissen Gabriel Batistuta, men Peppa kastet nok mer glans over begivenheten enn den gamle storscorer Batigol.

Om noen overhodet hadde i tankene den teoretiske muligheten for at denne kjæledeggen kunne støte noen, vites ikke.

Slike bekymringer ser i det hele tatt ikke ut til å frata særlig mange nattesøvnen i Italia, hvor man også kan risikere å få et korssmykke over en utringning med kløft i fleisen hvis man intetanende slår på TV-nyhetene på RaiUno klokken åtte om kvelden:

tg1

Det er i samme land at kvinner som måtte finne på å levere ungene i barnehagen iført heldekkende slør, blir verbalt overfalt av andre mødre som eksalterte på fjorten forskjellige måter lar den tildekkede forstå at de gjerne skulle ha visst hvordan hun så ut. Man påtvinger rett og slett sin egen kultur i sitt eget land. When in Rome etc. Eller Firenze for den del.

Hvordan det gikk med islamiseringen av det offentlige rom, sa du? Vel…

 

Corriere Fiorentino: E la first lady premia i vincitori di Corri la Vita con Peppa Pig

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂