Når NTB eller NRK gjenforteller omstendighetene rundt kapringsforsøket på Alitalias flyvning fra Paris til Roma, leverer de tørre og kliniske fremstillinger av en situasjon hvor hver eneste ekstra detalj ville være av interesse for leseren. Vi får vite at kapreren «skal være» fra Kazakhstan, at han bevæpnet med en liten kniv truet en flyvertinne, samt at han ble overmannet før han fikk gjort noen skade, og dermed ikke fikk flyet omdirigert til Tripoli, slik han ønsket. (Det er som om det hele skulle avsluttes med å si at alle siden dro fornøyde hjem, uten å tenke noe mer over saken.)

Benytter man en nær sagt hvilken som helst utenlandsk nyhetstjeneste, blir man fortalt hva mannen heter, at han er 48 år, samt at han arbeider ved Kazakhstans UNESCO-delegasjon i Paris. AFP, som NTB viser til, oppgir også dette, men i NTBs melding er informasjonen borte. Hva kan grunnen være? Er det fordi de italienske politikildene de andre mediene viser til ikke regnes som pålitelige? Eller er det fordi opplysningene stiller det store, hellige FN i et dårlig lys?

Titter man i La Stampa, får man f.eks. vite at den tidligere ustraffede 48-åringen er gift og har to barn, og at han satt på en av de fremste radene (FN-tjenestemenn reiser vel på første klasse) på flyet som tok av fra Paris klokken 20.24. Oppe i luften nærmet han seg flyvertinnen bakfra med en sveitsisk lommekniv i hånden, og satte det 10 cm lange bladet mot halsen hennes. Flyvertinnen fikk ikke panikk, og beveget seg med fatningen i behold i retning cockpiten sammen med kapreren, som der oppgav at han ville ha flyet omdirigert til Libyas hovedstad. Et øyenvitne forteller at fire av de andre besetningsmedlemmene overmannet UNESCO-tjenestemannen, beskrevet som mager og med briller på. Like etterpå kom noen av passasjerene til unnsetning, og en lege ombord gav kapreren en sprøyte med et bedøvende middel. Det hele gikk så raskt at passasjerene fra de midtre rekkene og bakover ikke engang ante hva som foregikk. Ellers landet flyet på Fiumicino-flyplassen klokken 21.55, kapreren ble slapp som en potetsekk avhørt i fem timer innen han ledsaget av tre politimenn ble transportert til fengselet i Civitavecchia. Flere av passasjerene avgav dessuten vitneforklaringer til politiet. Flyvertinnen ble undersøkt av leger på flyplassen, som fant at huden på halsen hennes hadde mindre skrapeskader.