Grorud byrådsutvalg har igjen stemt for boikott av israelske varer. Boikotten kommer ikke til å få noen praktisk betydning. Betydningen ligger på det symbolske plan. Flertallet sender et signal til de 30.000 innbyggerne.

Rødt fremmet forslaget og fikk tilslutning av seks av åtte fra Arbeiderpartiet og SV.

Det er ikke første gang Grorud bydelsutvalg jobber med Midtøsten-spørsmål. I 2010 vedtok de en lignende boikott. Den gangen gikk bystyret inn og opphevet vedtaket. Det skjedde mot stemmene til Rødt og SV, som da ville at hele kommunen skulle boikotte israelske varer.

Høyre og Fremskrittspartiet gikk sterkt i mot Rødts forslag under BU-møtet.

– Dette hører ingen sted hjemme. Sosialistene har forsøkt dette før, men den gang fikk vi en skikkelig reprimande. Å forsøke igjen er bare latterlig, mener Høyres Brigitte Chauvin.

Gruppeleder Johnny Gran, som har familie i Israel, mener BU-flertallet har feil fokus.

Men hvis vedtaket er et slag i tomme lufta, hvorfor ta bryderiet?

Grorud er i økende grad en flerkulturell bydel. Med å bekrefte den antiisraelske holdningen er venstresiden med på å sende et signal til nye landdsmenn: Det er korrekt å være mot Israel. De gir således legitimitet til en forståelse av «solidaritet» som ekskluderer Israel.

I vedtaket heter det at «Grorud bydelsutvalg støttet det palestinske folkets rett til fred og frihet». Videre står det at «en boikott vil ramme Israel økonomisk, men først og fremst viser vi israelske styresmakter at vi støtter det palestinske folks rett til fred og frihet».

Hvis man støtter palestinernes rett til fred og frihet burde man kanskje rette blikket mot Hamas og måten de styrer Gaza på eller korrupsjonen innen PA-styret?

Mangel på slik redelighet har svekket oppslutningen om palestinernes sak. Det var større demonstrasjoner for Gaza i Europa enn i Midtøsten. Det faktum har ikke norske aviser viet oppmerksomhet.

I stedet sørger venstresiden for å levere den antiisraelske stafettpinnen videre til nye landsmenn. Vi så de første resultater av dette i sommer.

 

http://groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13528

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂