Tavle

Redaktør for Aftenposten Si:D, Beatriz Rivera, forteller om reaksjonene da de publiserte en artikkel som forsvarte Israel.

22. juli publiserte vi innlegget «Jeg støtter Israel!» av Marie Bergene Holm (21), rettet mot den pågående konflikten i Midtøsten. «Hvordan kan Aftenposten trykke dette? Eier du ikke et hjerte?» «Du har blod på hendene!» var de første ordene jeg leste i kommentarfeltet.

..

«Jævla jødevenn. Barnemorder!» «Jeg håper skjebnen til barna dine blir den samme som de i Gaza», er bare to av kommentarene rettet mot Bergene Holm (21).

Rivera er indignert over at folk tar mannen og ikke ballen. Selv føler hun behov for å si at hun er antirasist, men tillater folk å si sin mening. Er det Holm hun mener? Skal hun tåles? Henvisningen kan tolkes i den retning. Men er det ikke nettopp reaksjonene på Holms artikkel som er hovedsaken? De er ikke underordnet. De er ikke en bisak. Når de får et slikt omfang er de hovedsak.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/ASamfunnsdebatt-bor-ikke-ga-hand-i-hand-med-personangrep-Men-det-gjor-den-7648555.html#.U9gVcGRB6xw