Tavle

Et nær sagt samlet Israel fordømmer drapet på Abu Khdeir og tar avstand fra drapsmennene. Hevn er ikke i pakt med jødiske verdier. Fra Benjamin Netanyahu og «nedover» – alle tar kontakt med familien for å vise at dette ikke har skjedd i deres navn.

Men faren presterer å si at han ikke er sikker på hvem som drepte de tre jødiske tenåringene Gil-ad Shaar, Naftali Fraenkel og Eyal Yifrach. Han sier det kan godt være at det var jøder som drepte dem.

Dette sier han i samtale med bestefaren til en av de drepte, Gil-ad Shaar.

Det er vanskelig å forstå hvordan en mann som er rammet av sorg kan få seg til å si noe slikt om andre som er rammet av sorg. Man griper seg i å spørre hvordan det kan ha seg at palestinere har så vanskelig for å ta inn over seg jødenes smerte, spesielt der hvor gjerningsmennene ikke er palestinske. Det ligger en dobbelthet i dette som er skummel: Man frikjenner sin egen gruppe og legger skylden på den andre, som i dette tilfellet var offer. Dette etter at en selv er rammet. Det er som om drapet på sønnen får tilbakevirkende kraft og virker til å frikjenne palestinske drapsmenn. Slik synes en del palestinere å tenke: Drapet på 16-prige Abu Khdeir oppveier skylden for drapet på de tre jødiske studentene.

Det er en helt pervertert logikk som bare venter på neste voldshandling.

Abu Khdeir: No proof killers of Israeli teens aren’t Jews

Hussein Abu Khdeir says there’s no evidence that the murderers of Gil-ad Shaar, 16, Naftali Fraenkel, 16, and Eyal Yifrach, 19, were not Jews.

In a conversation with the grandfather of Gil-ad Shaar, Shmuel Shai Cohen, on Channel 2, the father of the slain East Jerusalem teenager says while suspects are being held for burning his son alive — a murder for which he says there is no precedent except for in Israel — it remains unknown who is behind the murder of the three Israeli teenagers.

Shaar’s grandfather, visibly perturbed, interrupts to stress that the three were definitely murdered by terrorists.

“Bring me someone who said they killed them,” Abu Khdeir replies.

Cohen also asks Abu Khdeir if he comes to Shuafat to offer his condolences to the Abu Khdeir family, will Hussein come back with him to the Shaar family. Abu Khdeir says “Why not?” at first, then appears to back out by saying that Cohen should not come now, since things are chaotic in Shuafat.

Cohen responds by saying that if Abu Khdeir comes to Talmon, not a hair on his head would be harmed.

 

Read more: Israel launches ‘Protective Edge’ counteroffensive on Gaza, injuries reported in Strip | The Times of Israel http://www.timesofisrael.com/as-israel-grapples-with-homegrown-killers-violence-continues/#ixzz36pGyIYkT
Follow us: @timesofisrael on Twitter | timesofisrael on Facebook

Les også

-
-
-
-
-