Nytt

Camilla Ryste slutter i jobben som rådgiver for statsminister Erna Solberg for å gå til jobben som spindoktor for Ap-leder Jonas Gahr Støre. Det vitner om manglende lojalitet.

For Gahr Støre er det en fjær i hatten, ikke bare i form av en ny medarbeider, men en som har direkte kunnskap om hvordan man tenker på innsiden av regjeringen om politisk strategi i forhold til hovedmotstander Arbeiderpartiet.

Det må sies å være ytterst lite lojalt av Ryste og vitner om en mangel på vanlig anstendighet. En politisk toppjobb er ingen vanlig jobb. Man skal vise respekt for både partiet og politikerne man har jobbet for. Det gjør ikke Ryste. Hun hopper av til hovedmotstanderen. Det er et prestisjetap for Erna Solberg, men et enda større omdømmetap for Ryste.

Solberg forsøker tappert å late som om hun og regjeringen ikke er påført skade.

 

I jobben på SMK har Ryste sittet tett på statsminister Erna Solberg i hennes første åtte måneder som statsminister i en ny borgelig regjering. Nå går hun rett over til å jobbe for Solbergs politiske hovedmotstander.
– Jeg snakket med Camilla og gratulerte henne med ny jobb. Hun er en av mange flinke som jobber administrativt på SMK og i departementene. Camilla har stor integritet og jeg har tillit til at hun i likhet med andre som krysser grensene mellom politikk og embedsverk utviser integritet og overholder vanlige regler om taushetsplikt, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor.

 

Solberg taler mot bedre vitende. Er det én ting saken viser, så er det at Ryste nettopp ikke har integritet.

 

http://www.dagbladet.no/2014/07/04/nyheter/innenriks/politikk/samfunn/arbeiderpartiet/34184341/