Farzana Iqbal (25) ble drept av sin egen familie utenfor et rettslokale i Lahore, Pakistan, tirsdag. Hun ble angrepet av en mobb i fullt påsyn av forbipasserende. Ingen grep inn. Selv ikke politimenn.

Farzana hadde giftet seg mot familiens vilje. De hadde anmeldt ektemannen for bortføring. Selv hadde hun møtt opp for å få kjent anmeldelsen død og maktesløs.

 

Farzana ble ifølge politiet lynsjet til døde av opp mot 20 menn, deriblant menn i henns familie, på høylys dag. Angrepet skjedde utenfor Lahore High Court på Fane road, en av Lahores travleste gater.

– Henns far, to brødre og eks-forlovede var blant de som angrep henne, sier Umer Cheema, politioverbetjent til Reuters.

De første medisinske undersøkelsene viser at Farzana var gravid i tredje måned.

Hun ble angrepet med mursteiner av mobben, mens hun sto og ventet på at rettslokalene skulle åpne. Hun døde på stedet etter massiv vold mot hodet, opplyser det lokale politiet.

Forbipassernde og politiet reagerte ikke

– Alle mistenkte klarte å rømme, foruten hennes far. Han innrømmet drapet på datteren og forklarte at det handlet om ære. Mange pakistanske familier mener at en kvinne som gifter seg med en mann hun selv velger er skam for familien, sier Cheema.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/pakistan/ingen-grep-inn-da-farzana-ble-steinet-til-doede-i-pakistan/a/10124285/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂