Nytt

FN har slått alarm over utviklingen i Den sentralafrikanske republikk, der en muslimsk milits angriper sivilbefolkningen som i hovedsak er kristne. Visegeneralsekretær Jan Eliassen er bekymret over nok en sekterisk konflikt der muslimer står mot kristne. FN advarer mot et mulig folkemord.

Det er et sterkt ord, men FN mener det er på sin plass. 400.000 mennesker er på flukt. 35.000 sitter beleiret på et lite område i hovedstaden Bangui.

Igjen er det Franrike som har påtatt seg rollen som gendarme: Frankrike har sendt 400 soldater og ytterligere 850 er på vei. Det er andre gang på kort tid at Frankrike intervenerer overfor en muslimsk milits som terroriserer sivile. Første gang var i Mali.

Det er samme belte, sør for Sahara.

I vest dreper Boko Haram kristne i Nord-Nigeria.

CNNs utsendte, som er fra Sør-Sudan, sa det hun så på landsbygda i Den sentralafrikanske republikk minnet henne om Darfur: forlatte landsbyer. Familiene har flyktet til leire i byene. Der er det så utrygt at mennene ikke tør gå ut etter brensel og vann. I stedet må kvinnene gå, og de blir voldtatt av militsen.