Over 360 millioner kristne er forfulgt i dagens verden, men norske myndigheter vil hente 200 asylsøkere som EU ikke vil ha – tillegg til den vanlige asylstrømmen og kvoteflyktninger. De som hentes er av erfaring sannsynligvis muslimer og afrikanske migranter.

Støre-regjeringen sluttet seg i det stille, i fjor høst, til det som heter EUs midlertidige solidaritetsmekanisme for middelhavslandene:

Norge skal migrant-avlaste EU

Norge skal avlaste europeiske land som er «særleg berørt av migrasjonen over Middelhavet», skrev Justisdepartementet i en instruks som blei sendt til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Politidirektoratet (POD) rett før jul. Avtalen Norge gjorde med EU omfatter flyktninger som kommer til Italia, Hellas og Kypros.

Det skriver Vårt Land, som viser til at justisminister Emile Enger Mehl (Sp) har lovet å avlaste EU-landene. Nærmere bestemt ved å åpne for å hente 200 asylsøkere, utenom den vanlige tilstrømningen. Ifølge Vårt Land lover regjeringen at disse er reelle asylsøkere, enslige mødre, kvinner, barnefamilier og personer med bånd til Norge.

Hva Vårt Land og regjeringen mener med «asylsøkere med bånd til Norge», vites ikke. Det er neppe Ola fra Voss som har vært ute i verden og som plutselig trenger asyl i hjemlandet. Da er det vel heller snakk om migranter som har fått på plass slektninger i Norge, og på det viset viser til «bånd til Norge».

Relokalisering av migranter pågår

– Når det gjelder de 200 som skal relokaliseres fra europeiske land til Norge, så fordeler de seg slik: 75 fra Hellas, 75 fra Italia og 50 fra Kypros. Mange av disse har ankommet Norge, men ikke alle. Fra Hellas har alle ankommet, og fra Kypros mangler det fire. Fra Italia har vi derimot bare fått presentert to kandidater så langt, og sakene deres er enda ikke ferdigbehandlet, forteller assisterende direktør Torun Mølstad i UDIs beskyttelsesavdelingen til Vårt Land.

Det er selvsagt ikke grekere, italienere eller kyprioter som skal hentes, men afrikanere og muslimer som har tatt seg ulovlig inn i Europa. Vi kan vel regne med at invasjonen av Lampedusa de siste dagene vil få fart på tilstrømningen også til Norge. Selv om de fleste migrantene og flyktningene som har kommet til Italia hittil i år, skal være fra Guinea, Elfenbenskysten og Tunisia, ifølge italienske myndigheter. Det vil si folk som neppe kan påberope seg å være spesielt forfulgt.

Over 360 millioner forfulgte kristne

Derimot er det over 360 millioner kristne som virkelig er forfulgt, ifølge organisasjonen Åpne Dører. Moderorganisasjonen Open Doors har nettverk over hele verden og har skremmende tall å vise til:

360 millioner kristne lever under høy grad av forfølgelse på grunn av sin tro. 5.621 kristne ble i 2022 drept på grunn av sin tro. 4.542 kristne ble fengslet på grunn av sin tro i 2022. 5,259 kristne ble kidnappet i 2022 på grunn av sin tro. 2.110 kirker og kristne bygninger ble angrepet i 2022. I de 50 landene der det er aller verst å være kristen, så lever 312 millioner kristne under svært høy eller ekstrem høy grad av forfølgelse. Disse er:
1: Nord-Korea.
2: Somalia.
3: Jemen.
4: Eritrea.
5: Libya.
6: Nigeria.
7: Pakistan.
8: Iran.
9: Afghanistan.
10: Sudan.
11: India.
12: Syria.
13: Saudi-Arabia.
14: Myanmar.
15: Maldivene.
16: Kina.
17: Mali.
18: Irak.
19: Algerie.
20: Mauretania.
21: Usbekistan.
22: Colombia.
23: Burkina Faso.
24: Den sentralafrikanske republikk.
25: Vietnam.
26: Turkmenistan.
27: Cuba.
28: Niger.
29: Marokko.
30: Bangladesh.
31: Laos.
32: Mosambik.
33: Indonesia.
34: Qatar.
35: Egypt.
36: Tunisia.
37: Kongo.
38: Mexico.
39: Etiopia.
40: Bhutan.
41: Tyrkia.
42: Komorene.
43: Malaysia.
44: Tadsjikistan.
45: Kamerun.
46: Brunei.
47: Oman.
48: Kasakhstan.
49: Jordan.
50: Nicaragua.
(Fakta hentet fra Åpne Dørers informasjon og deres World Watch List 2023)

De aller fleste forfulgte kristne, blir forfulgt av islam. Også i islamske deler av land med stor kristen befolkning, som i Nigeria. Eller av ateistiske regimer, som Nord-Korea, Kina og Cuba, pluss at kristne blir forfulgt av narkokarteller og kriminelle bander i Mellom-Amerika.

Antallet forfulgte kristne har økt dramatisk, skrev den kristne nettavisen Norge idag i januar 2022:
I 2018 dokumenterte rapporten at 215 millioner var under høy grad av forfølgelse. I 2021 passerte tallet 300 millioner. Og i år er det altså hele 360 millioner – en av syv nominelle kristne i verden – som lider under en høy, svært høy, eller ekstrem grad av forfølgelse eller diskriminering for sin tros skyld. Disse bor i til sammen 76 land, viser rapporten. Listen over de 50 landene er altså ikke en uttømmende oversikt over all forfølgelsen – men over hvor forfølgelsen er verst.

Islamister ekspanderer i land med svakt eller korrupt styre

Generalsekretær Morten Askeland i Åpne Dører beskrev i fjor en av trendene: At da Kabul falt for Taliban, frimodiggjorde det andre jihadistgrupper i Afrika og Asia.

«Man fikk en ny overbevisning om at Vesten ikke kom til å gi dem noen seriøs motstand, og at de dermed var frie til å ekspandere i land der styresettet er svakt eller korrupt. I World Watch List ser man resultatet av denne utviklingen i form av økt voldsbruk mot kristne i land sør for Sahara, som Nigeria, Mali, Kongo, Burkina Faso og Den sentralafrikanske republikk,» refererte Norge Idag.

Svakt og korrupt styresett altså, som faktor for økt islamisering og økt forfølgelse av kristne. Vi får enda håpe at det ikke er europeiske land han beskriver.
Lampedusa har i hvert fall dårlig erfaring, som Elisabeth Rooney beskrev i Document for et par dager siden om tidligere invasjon av den bittelille, italienske øya, og om over 1300 år med islamsk slaveri:

De som ikke lærer av historien, er dømt til å gjenta den.

Invasjon av Lampedusa: De som ikke lærer av historien, er dømt til å gjenta den

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.