little_britain_emilyEksempel på en white lady.

Svenske Irene (60) er så opptatt av alles menneskerettigheter at hun gikk fysisk til angrep på den fasansfulle lederen for Sverigedemokratene, Jimmie Åkesson, under en boksignering igår kveld.

Den modige kvinnen er vanedemonstrant og vet hvor viktig det er med detaljer, så det spektakulære angrepet ble planlagt lenge i forveien. For at alla i hela världen skulle skjønne hvilken desperat kamp Irene (60) kjemper mot overmakten, var våpenet en meget megetsigende prinsesstårta med ordene «white lady» på.

Vi snakker tross alt ren nødrett her, for selv om Åkessons horn ikke er synlige, er han ikke bare et symbol for simpel nazisme, må du tro. The Dark Force is strong with this one:

– För att jag avskyr rasister och för att han är en symbol för att rasism, nazism och neofascism, säger hon och fortsätter:

– Anledningen till att jag kastade tårtan är för att jag varit aktiv på internet, på olika demonstrationer, överallt. Man når helt enkelt inte fram till människor.

For å nå frem til den fule og farlige Åkesson, gjør Irene sitt livs rolle som bokkjøpende beundrer. Men skjult under den svarte kappen – som bare noen minutter før må ha flagret flott i vinden ute på gaten – knuger hun prinsesstårtan; den med de vakre, antirasistiske ordene «white lady» på:

– Minuterna före var jag väldigt fokuserad. Avstängd från att jag åkte hemifrån till sista minuterna, säger hon och tillägger:

– Jag talade för honom att jag tyckte att han var en fascist och sen placerade jag tårtan i ansiktet på honom, säger kvinnan och visar med handen.
Reaktionen från Jimmie Åkesson kom omedelbart.

– Han hann inte säga meningen fullt ut men påbörjade den » men va faaan». Sedan gick allt oerhört snabbt.

Jimmie Åkessons reaksjon viser helt klart hvilken primitiv type han er. «Hva faen», ha ha! For en neandertaler.

Expressen våger seg frempå med et spørsmål om ytringsfrihet, men forstår åpenbart ikke det Irene så til de grader har forstått: Hvis Åkesson og Sverigedemokratene kommer til makten vil alles menneskerettigheter forsvinne som dugg for solen. Og da lurer militærjuntaen rett rundt hjørnet:

– Om de skulle komma till makten skulle vi mista alla mänskliga rättigheter. Vi skulle hamna i motsvarande militärjunta som Spanien, Portugal och Grekland. Så ska vi inte behöva leva.

Nei, sånn skal man virkelig ikke behøve å leve – man er da ikke svensk feminist og livsstilsdemonstrant for ingen ting?

Inn fra venstre kommer en kjærlig og støttende hånd. Feministisk Perspektiv hyller sin kära tårtkvinna, og uttrykker frykt for at De Høye Herrer – det jævla patriarkatet! – nå forsøker å ta fra de undertrykte og sultne masser deres foretrukne våpen: kaker.

Det er egentlig litt pussig at innleggets forfatter, Emma Dominguez, er bekymret for at Storebror skal ta fra undertrykte svenske kvinner kasteskyts som kaker, grønnsaker og paier, for som medarbeider i organisasjonen Megafonen burde hun vite at det finnes massevis av andre ting man kan kaste på Makta. Og hva som f.eks. egner seg til å sette fyr på og ikke. Noe må hun da ha lært av den voldsomme og hektiske unnskyldningsaktiviteten organisasjonen hennes utfoldet under Husby-opptøyene i mai?

Men kanskje er det tanken på Irenes (60) prinsesstårta som kommer i veien for Dominguez` tankevirksomhet? Den mjuka och gräddige tårtan…

Det skjønner jeg godt, for jeg fikk også lyst på kake nå. Fryktløst tar jeg derfor de undertrykte, hungrende massers parti, og sprer herved deres demokratiske, feministiske, antimilitærjuntaistiske, antirasistiske og menneskerettslige budskap til hele verden:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
ev. 5 st gelatinblad
2 dl vaniljkräm
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 st marsipanlock eller
300 g marsipan och grön hushållsfärg
ev. 1 st marsipanros eller annan dekoration
1 tsk florsocker

Lykke til!