Sverigedemokratisk Ungdom gjorde  i 2012 en undersøkelse om flyktningeslottene i Sverige. Med den ekstreme økningen i asylsøkere har Sverige tatt i bruk sine staselige herregårder og vandrerhjem: 

Det tidligere sanatoriet og vandrerhjemmet Lia Hof i Falkenberg kommune ble omgjort til asylmottak i fjor.

I august iår skrev forøvrig kommunen på sin nettside at Lia Hof skal nedlegges. Med denne begrunnelsen:

«Bakgrunden är att strömmen av asylsökande från Syrien inte blivit så stor som förväntat. Det i sin tur beror på hårdare gränskontroller kring Syrien.»

!!! Forventet de mer enn 2.000 asylsøkere i uken? Sveriges Radio melder:

Det kommer rekordmånga asylsökande till Sverige just nu. Bara i Östergötland har 1 400 flyktingar sökt asyl i år. På Migrationsverket jobbar man nu febrilt för att lösa boendefrågan.

I tillegg til Lia Hof har også Westsura Herrgård, Glava gästgård, Stora Ekeberg, Laxå Herrgård, Lilla Tjärby, Åkerby Herrgård, Åtorps Herrgård og Guntorp Herrgård blitt omgjorte til asylmottak. Som kjent er asylindustrien en raskt voksende og meget innbringende bransje i Sverige. Se hele listen fra Migrationsverket her.

Den siste tilkommeren er  Skebo Herrgård med røtter tilbake til 1400-tallet.

 skebo_herrgard_stor

Skebo ble solgt i september til private eiere. Etter en søknad til Migrationsverket har de nye eierne blitt tilbudt et beløp som danker ut alt hva de hadde kunnet tjene i hotellnæringen. På skattebetalernes regning, naturligvis. 100 asylsøkere skal få plass på Skebo. Annika Björklund, som driver stedet med sin mann, ønsker ikke for mange beboere. Hun sier:

– Det är viktigt att det blir ett värdigt boende. Det får inte bli för trångt.

 skeboB683

Så får man bare håpe at ikke verneverdig interiør går fløyten. 

Mer enn 18.000 personer bor nå i slike mottak. Mange av disse ligger utenfor allfarvei og dette har angivelig skapt dårlig stemning med både branntilløp, hærverk, voldelige oppgjør og sultestreik.

Sverige vil sannsynligvis gå tomme for husvære før de går tomme for penger, selv om de fleste av disse midlertidige asylmottaksplassene koster rundt 300 kroner døgnet. Det blir nesten 5,5 millioner kroner PER dag, eller nærmere 2 milliarder i året. Og dette er bare for de midlertidige plassene. Man kan forstå at svenskene blir opprørte når deres egne eldre får servert kald mat på grunn av budsjettkutt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂