Når VG melder at to foreldre har drevet grov mishandling av sine etterhvert fem barn over en periode på sju år, blant annet ved å piske dem, sulte dem og hive chilipepper i øynene deres, er det vel ikke så mange som tror det er tale om nordmenn.

Volden skal ha startet mot tre av barna i 2005 da de var henholdsvis åtte, seks og ett år – mens de to øvrige barna ble født i tidsrommet hvor politiet mener mishandlingen pågikk.

Ifølge tiltalen, skal foreldrene ha slått flere av barna sine med en sko, stokk, kosteskaft og ulike dataledninger.

I tillegg skal en av ungene ha blitt nektet mat, tvunget til å gjøre en knebøylignende øvelse og stå på et bein med en finger i gulvet.

Ifølge tiltalen, ble en av de andre barna låst inne på et rom og nektet mat og drikke. Ved andre anledninger skal barnet også ha fått chilipepper kastet i øynene, blitt dratt i leppa, sittet på og fått leker kastet på seg.

Men de får seg altså ikke til å skrive det nesten opplagte. Et nyhetssøk på «chilipepper» eller «knebøylignende» bringer en til NRK Hedmark og Oppland, som heller ikke drister seg til å gjøre det.

I sin artikkel putter statskringkasterens distriktskontor imidlertid inn en diskret liten lenke til lokalavisen Oppland Arbeiderblad, som er kilden til historien, og der kommer den ubehagelige sannheten for en dag:

Også det tredje eldste barnet skal ha blitt utsatt for slag, pisking, sultestraff og fysiske øvelser.

Det nest yngste barnet ble ifølge tiltalen slått og dratt i øret, mens det yngste ble slått på baken.

Alle har i tillegg bevitnet avstraffelse av de andre.

De tiltalte er i 30- og 40-årene og av afrikansk opprinnelse.

I denne og andre saker er det en unnlatelsessynd av de store ikke å skrive alt de vet.

For allmennheten bør få vite at en større afrikansk befolkning også vil innebære et uforholdsmessig mye større press på barnevernstjenester – i alle fall hvis det fortsatt skal tas sikte på at norsk lov også bør gjelde barn i Norge av afrikanske foreldre.

 

Politiet: Foreldre mishandlet sine fem barn i syv år
Tiltalt for vold mot fem egne barn
–Slo, pisket og sultet sine egne barn

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.