Abida Raja, som er søsteren til den profilerte Venstre-politikeren og tidligere statsråden Abid Raja, har sammen med sine fire barn opplevd et terrorvelde gjennom 22 år fra sin eksmann.

I tiltalen går det fram ta politiet mener de seksuelle overgrepene skal ha skjedd ved en rekke ulike steder og at det skal ha blitt brukt vold når overgrepene skal ha skjedd. Raja skal også ifølge tiltalen ha fått revet av klærne og blitt slått i ansiktet, skriver Nettavisen.

Eksmannen er anklaget for en lang rekke av tilfeller med vold mot Raja. Ifølge tiltalen skal han jevnlig ha slått henne på ulike steder på kroppen i tillegg til ansiktet. Politiet mener han har brukt knyttet neven og flat hånd i tillegg til å slå henne med gjenstander som trestokk. Politiet mener også at Raja har vært utsatt for trusler og krenkende atferd.

Rajas eksmann er i tillegg tiltalt for en rekke tilfeller av fysisk vold mot deres fire felles barn. Ifølge politiet skal den fysiske mishandlingen ha bestått av slag med flat hånd og knyttet neve, spark og annen type vold.

Mishandlingen skal ha pågått mot de ulike barna fra 1994 til 2015, altså i 21 år.

Eksmannen, som i desember 2015 ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel og til å betale 15.000 kroner i oppreisning til deres yngste datter i en voldssak, nekter for både å ha brukt vold mot sin familie, og for at Raja ble tvangsgiftet med ham.

«Ifølge min klient har han levd i god tro om at Abida giftet seg av fri vilje slik hun selv uttrykte ovenfor han. Derfor er opplysningene om tvangsekteskap noe han ble kjent med først i 2020. Han viser her til et langt ekteskap med Abida, og deres fire barn», uttalte mannens advokat i en pressemelding i fjor.

Tiltalen ble beordret av statsadvokat Alvar Randa torsdag 29. juni.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.