Feature

omslag.halvmone.hakekors

 

Fredag 27. september kl. 09-10 inviterer Med Israel for fred (MIFF) til pressekonferanse med lansering av boken Halvmåne og hakekors på Thon Hotel Opera. Boken er skrevet av de to tyske forskerne Klaus-Michael Mallmann og Martin Cüppers, og oversatt til norsk av Anne Standal.

Se 32 eksempelsider fra boken (av 272 sider) i lenken.
http://www.miff.no/site/wp-content/uploads/2013/09/Halvmane-utvalg.pdf

Under pressekonferansen deltar
– Advokat Jan Benjamin Rødner, har skrevet forord i den norske utgaven og er styremedlem i MIFF
– Journalist Lars Akerhaug, Midtøsten-ekspert, journalist og forfatter av den nye boken Norsk jihad.
– Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Deltakerne i panelet orienterer om bokutgivelsen og svarer på spørsmål.

Halvmåne og hakekors er historien om alliansen som kunne kvalt den moderne staten Israel før den ble født. Helt fra nazistene kom til makten i 1933, hadde muftien av Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, sett for seg at Adolf Hitler kunne løse hans «jødeproblem».

De to tyske forskerne som har skrevet boken peker på det dystre faktum at det aldri ble tatt et oppgjør med nazismen i den arabiske verden. Fører-dyrkelsen levde videre i de arabiske diktaturer. Jødehatet fortsatte å bre om seg og resulterte i store overgrep mot jøder i hele den arabiske verden. To tiår etter at hakekorsets dødsskvadroner var beseiret i Europa hadde halvmånens antisemitter jaget nesten alle jøder ut av den arabiske verden.

Boklanseringen finner sted i møterommet Kammeret på Thon Hotel Opera (Dronning Eufemias gate 4). Hjertelig velkommen!
For spørsmål, ta kontakt med Conrad Myrland på tlf. 41 17 67 80/ post@miff.no.