Tirsdag 3.september var jurister, leger og politikere med minoritetsbakgrunn samlet. Anledningen var at Stiftelsen Dialog for fred i samarbeid med Enhet for mangfold og integrering hadde invitert til et møte med mennesker med minoritetsbakgrunn som har lykkes i det norske samfunnet. De er lei av historier om utenforskap og kriminalitet.

Det at folk med minoritetsbakgrunn også kan lykkes i det norske samfunnet er noe de fleste bør ha fått med seg. En av initiativtakerne til møtet, Aamir Sheik, kommer med en uttalelse som viser hvorfor mange forbinder enkelte minoritetsgrupper med utenforskap og kriminalitet. Spørsmålet man bør stille er: Hvor mange suksesshistorier klarer de å trekke frem? Over 100, høres ikke spesielt imponerende ut på 40 år. Hvorfor ikke over 10 000?

Jeg vil vise at det er mange minoriteter som har fått det til i Norge, og kan være veivisere for dagens unge, sier Aamir Sheikh, som tok initiativ til samlingen.

Han skryter av forsamlingen som på kort tid har gjort det så bra i samfunnet.

– Foreldregenerasjonen vår kom til Norge som arbeidsinnvandrere. Allerede etter 40 år i Norge kan man vise til over 100 suksesshistorier. Dette er uten tvil positivt, sier Sheikh.

http://www.osloby.no/nyheter/Jeg-vil-vise-at-det-er-mange-minoriteter-som-har-fatt-det-til-i-Norge-7299581.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.