Aamir J. Sheikh er leder i Stovner Høyre. Nå blir han kalt inn til et møte av Høyres generalsekretær for å forklare sin kontakt med Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade i Oslo.

Bakgrunnen er flere avsløringer i Dagbladet. Også Document har gjennom flere artikler skrevet om pengeflyten fra Muslim World League (MWL), via Sheikh og hans stiftelse Dialog for Fred.

Kjell Magne Bondevik og Aamir J. Sheikh skal ha fått totalt 12,8 millioner kroner fra organisasjonen Muslim World League i Saudi-Arabia. Allikevel skal Sheikh ha bedt om rundt 3,5 millioner ekstra.

Les også: Fikk 12,8 millioner fra organisasjon tilknyttet regimet i Saudi-Arabia

Nå vil Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug ha et møte for å få mer informasjon om disse forholdene.

– Høyres generalsekretær har bedt om et møte. Hensikten med møtet vil være å få litt mer informasjon og å ha dialog omkring de temaene som er berørt i artiklene, sier Sheikhs advokat John Christian Elden til Dagbladet.

– Sheikh vil med glede informere Høyre og diskutere Dagbladets artikler.

Generalsekretær Tom Erlend Skaug i Høyre skriver i en e-post:

– Vi uttaler oss prinsipielt ikke om enkeltsaker. På generell basis kan jeg imidlertid si at Høyre har tydelige etiske retningslinjer som er godt forankret i organisasjonen.

Muslim World League knyttes av internasjonale eksperter tett til Saudi-Arabias autoritære regime.

Bondevik og Sheikh mener Muslim World League er helt uavhengig av staten Saudi-Arabia. Dette til tross for at lederen for MWL er tidligere justisminister i nettopp Saudi-Arabia.

Bondevik understreker at han får sine honorarer fra Dialog for fred, og ikke fra Muslim World League.

– Dette er honorar fra Dialog for fred for foredrag, møteledelse og arbeid for (del av) 2019, 2020 og 2021.

Må svare etter Saudi-avsløringer 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.