Oslos ordfører Anne Lindboe (H) skal holde velkomsttale på konferansen «Words matter! Tackling the impact of hate speech» tirsdag neste uke.

Konferansen er arrangert av Oslosenteret i partnerskap med Muslim World League, en organisasjon som ifølge Utenriksdepartementet har tette bånd til Saudi-Arabias regime.

Oslosenterets arbeidende styreleder, Finn Jarle Rode, sier at Oslosenteret mottar 1,2 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 13 millioner kroner, fra Muslim World League i 2024, skriver Dagbladet.

– At ordføreren fra Høyre går ukritisk inn i dette, er en skandale, sier Siavash Mobasheri, gruppeleder i Rødt Oslo.

Du kan ikke på den ene siden si at du er opptatt av menneskerettigheter og kvinners likestilling, men samtidig stille opp i en konferanse med en organisasjon med tilknytning til et av verdens mest kvinneundertrykkende regimer, legger han til.

Oslos ordfører Anne Lindboe (H) svarer at «når Mobasheri ønsker å kalle Høyre eller meg «ukritisk» eller en «nyttig idiot» fordi jeg taler på en konferanse mot hatprat, så får det stå for hans regning».

– Det er all grunn til å kritisere det saudiarabiske regimet for deres brutalitet, men kampen for menneskerettigheter vinnes først og fremst når mennesker snakker sammen, ikke ved å stenge arenaer for dialog slik Rødt tar til orde for, sier Lindboe.

Oslosenteret, som tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik grunnla, fikk millioner av kroner av Muslim World League allerede i starten.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.