Sakset/Fra hofta

Det er ikke bare NRKs som viser dårlig dømmekraft og beveger seg over grenser som gjør dem complicité med islamister. Det samme gjorde BBC rett etter drapet på Lee Rigby da de intervjuet Anjem Choudary.

Han har vært en av dem som radikaliserte Michael Adebowale (22) og Michael Adebolajo, 28, i den nå forbudte organisasjonen Al-Muhajiroun. Han som var involvert, som har hisset frem disse ungdommene, kunne sitte i studio og gi sine vurderinger av slaktingen av en britisk soldat, som en annen fagmann! Indeed.

Choudary hadde ikke vært Choudary hvis han ikke hadde benyttet anledningen til å sette en finger i øyet på David Cameron. Cameron hadde sagt at den bestialske handlingen ikke hadde noe med hverken britisk utenrikspolitikk eller islam å gjøre.

Men det hadde det jo! kunne Choudary triumferende si. Han påpekte bare det opplagte. Gjerningsmennene sa det stikk motsatte. Skulle man ikke tro dem på deres ord?

Choudary fikk det til å henge i luften at han kanskje mente det samme selv. Han trengte ikke si at Lee Rigby fikk som fortjent. Han hadde etablert en forklaringsrekke som rasjonaliserte drapet.

Intervjuet vakte reaksjoner. Bla baroness Warsi lurte på om BBC var ved sine fulle fem. Mange andre sluttet seg til kritikken.

Men ingen spør hva som skjer i en institusjon som BBC når første impuls etter en terrorhandling er å ringe hatpredikanten som inspirerte dem og spørre om hans vurdering.