Sakset/Fra hofta

Michael Adebolajo, med blodige hender og en kjøttøks, forsvarer å ha hugget hodet av den britiske soldaten Lee Rigby på åpen gate i 2013. 

Ifølge avisen The Sun skal Adebolajo nå ha beklaget mordet på Lee Rigby og kaller det «en drastisk feil». Adebolajo har hjulpet kirkelige fengselsassistenter med å avradikalisering i fengselet HMP Woodhill. En kilde kaller Adebolajos nye holdning for «forbløffende». Adebolajo har blitt ansett som en av de farligste ekstremistene i fengselet, han har aldri tvilt på sin islamske tro tidligere. Nå sier han at han hadde blitt hjernevasket. Drapet av Lee var et «misforstått angrep på en institusjon», sier han.

“He approached a fellow inmate and a member of prison pastoral staff to say he finally regretted the murder. He admitted he was brainwashed and said his attack on Lee was “a misguided attack on an institution”.

“Michael’s U-turn has been astonishing but he insists he is on the path of reform and has been helping to talk to other prisoners about the importance of staying on the right path.

“He tells others that he made a drastic mistake and is trying to encourage others to shun extremism and not go down the path he went down.

Adebolajo fikk livstid for mordet på Lee Rigby. Usman Khan sonet i det samme fengselet, men han ble sluppet fri på prøve desember 2018. Det var en dårlig beslutning. Usman Khan drepte to mennesker og skadet tre i november 2019 på London Bridge.

Usman Khan hadde også deltatt i et program for rehabilitering a  terrorister. En muslimsk polititjenestemann i Scotland Yard som hadde arbeidet med Usman Khan i forbindelse med et program for rehabilitering av terrorister, advarte mot aggresjonen hans åtte måneder før angrepet ved London Bridge den 29. november, der to mennesker ble drept innen Khan selv ble drept av politiet. Han fikk munnkurv.

Dette avslørte Sunday Times.

Troen på rehabilitering overdøver de reelle farene som disse jihadistene utgjør. Naive politikere og sosialarbeidere blir lurt. Og de fortsetter å bli lurt av talspersoner og aktivister som presser på med dialog, ensidig toleranse og selvutslettelse for å holde islam i ro.

Fiyaz Mughal, grunnleggeren av TELL MAMA (hvor man kan rapportere om hatkriminalitet mot muslimer) og leder av Faith Matters, kommenterte:

“Someone like Adebolajo, who has started to regret his decision to murder Drummer Lee Rigby, demonstrates that people can have a change of heart.»

«A change of heart»! Adebolajo har ikke noe hjerte.

Faith Matters er en av de håpløse dialoggruppene som tror at de kan snakke seg til fred med islam:

Slider 1

 

Fiyaz Mughal ser det ikke som noen trussel mot staten å tro på et kalifat:

Det er politikere som Fiyaz Mughal som setter dagsorden for islamiseringen. Han er mest opptatt av å bekjempe «islamofobi»:

Dessverre er det kan de britiske tabloid-avisene som problematiserer disse forholdene.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!