Det ble full panikk i Moderaterna etter Olle Engströms debattinnlegg om den altfor høye innvandringen til Sverige. Resultatet var vel gitt på forhånd:

Efter mötet med partiet i kväll säger Olle Engström till BT att det voterades om hans ställning och att denna utföll «till hans nackdel».

Han lämnar sina kommunala uppdrag för partiet med omedelbar verkan men kvarstår på sitt personliga mandat i fullmäktige.

– Det är väljarna som placerat mig där och jag har meddelat partiet att jag sitter kvar. Jag har under dagen också fått otroligt mycket positiv respons på min debattartikel.

Om man sammenligner med svensk offentlighet, hadde de spissborgerlige familiene beskrevet i Ibsens diktning en ledig, avslappen og utvungen atmosfære i hjemmet.

Det finnes kun én regel: det er strengt forbudt å snakke sant. Sannheten blir et gissel, og alle involverte dens gisseltagere.

Engström gjør hva han kan for at hans partikolleger ikke skal slutte å hilse på ham neste gang de treffes:

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik

Avskyen er neppe gjensidig, for i kommentarfeltet til nyhetsoppslaget i Borås Tidning, er det flere som kunngjør at de heretter vil stemme SD.

 

Olle Engström tvingas bort av M

 

Til glede for nye seere, her er et par klipp fra programmet Uppdrag Granskning før valget i 2002, da noen politikere blant annet tilhørende Moderaterna sa hva de egentlig mente, uvitende om at de ble tatt opp med skjult kamera. Er det hykleri på et slikt nivå som kan få en til å brenne en bil eller fem?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.