Nytt

Det judiska centralrådet i Sverige reagerer kraftig på at leder av Islamiska Förbundet, Omar Mustafa, er valgt inn i ledelsen for Socialdemokraterna.

I tillegg er Malmö-ordfører Ilmar Reepalu valgt til leder av valgkomiteen.

Det siste Mustafa gjorde, var å invitere Yvonne Ridley til årskonferansen. Hun arbeider for iranske Press TV.

Judiska centralrådets ordförande Lena Posner-Körösi är upprörd över S agerande. Inte bara på grund av valet av Mustafa utan också Reepalu, som hon tidigare kallat antisemit.

– Ilmar Reepalu har ett track record när det gäller att hamna i situationer där han säger saker om judar på ett sätt så att det inte går att ta miste på vad han tänker och tycker. Hans uttalanden ansågs så allvarliga att Obama skickade ett särskilt sändebud, Hanna Rosenthal, till Malmö. När den mannen nu går i pension får han av Socialdemokraterna hedersuppdraget som valberedningens ordförande, trots att partiledningen tidigare fått läxa upp honom. Det är extremt upprörande.

Att dessutom Omar Mustafa nu finns med i den absoluta S-toppen ser Lena Posner-Körösi som ytterligare ett hårt slag.

– Vi vet vilka han bjudit in och vilka värderingar de har. Han säger att han inte har de här värderingarna som de står för, men han har varit ansvarig och bjudit in de här personerna. Det enda sättet att övertyga mig och den judiska gruppen i Sverige är att lova att aldrig bjuda in de här personerna igen, och att föra samtal med alla grupper, också judar och homosexuella. Omar Mustafa måste visa i handling var han står.

Lena Posner-Körösi menar att Socialdemokraterna misslyckats med att visa upp att man inte accepterar antisemitism.

– Det måste vara nolltolerans om man ska uppfattas som seriös.

Under Mustafas ledelse har det vært en rekke tvilsomme foredragsholdere på årskonferansene til Islamska Förbundet.

Mustafa har kommet med en rekke uttalelser som reiser tvil om hans dømmekraft og politiske standpunkt. Det gjelder ikke bare synet på Israel og jøder.

 

Expressen har gått igenom Omar Mustafas twitter där han vid ett par tillfällen argumenterat mot Socialdemokraternas partilinje. Bland annat har han i hårda ordalag kritiserat Frankrikes insats i Mali som Urban Ahlin, utrikespolitisk talesperson, kallar nödvändig.
Den 7 november 2012 skrev Mustafa Omar: «Sweden – the 51st state in the U.S.».

Mustafa Omar har också på Twitter kallat Israels agerande i Gaza för «skolexempel på terrorism» och den israeliska ambassaden för «terrorambassaden». I en tweet vill han se ett svenskt flyganfall mot Israel: «Skicka svenska JAS-plan mot Israel nu!», skrev han i mars 2011.

 

Partileder Stefan Löfven forsøker å gi noen retningslinjer for hva man kan si og ikke si. Mustafa selv legger seg flat i Aftonbladet. Men hvor stor tiltro kan man ha til disse forsikringene på bakgrunn av hans track record?

 

http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/04/12/-Det-ar-extremt-upprorande/