Gjesteskribent

omslag.linkerlehrergegenislamismus

«Als linker – gegen Islamismus» Dette er tittelen på boken til homofile Daniel Krause som kommer ut i mars.

I den forsvarer den 32 år gamle pedagogen, som befinner seg på den politiske venstreside, de humanistiske verdier  i møte med radikal islam. Den modige Krause skapte store overskrifter i Tyskland i juni i fjor da han trev en megafon og protesterte mot islamsk homohat midt blant tusen salafister.

Det er nettopp venstresidens seire som kolliderer med islam, mener Krause, som er lærer i Nortrhein-Westfahlen. Hans offentlige, kritiske ytringer over voldsforherligelsen i den islamske ideologien førte imidlertid  til slik hets og trusler fra venstreekstremister (!) at 32-åringen måtte permitteres fra sin lærerstilling for sin  egen sikkerhets skyld.

Fra intervjuet på bloggen Citizen Times (oversatt av undertegnede) :

Herr Krause,  du har fått mordtrusler og har måttet gå under jorden fordi du kritiserte islam offentlig. Hva var det egentlig som skjedde?

Daniel Krause: «I juni 2012 ble det arrangert et rally med 1000 salafister med hatpredikanten Pierre Vogel. Jeg dro spontant dit for å demonstrere mot disse radikale islamistene. Jeg visste ikke at det også var 30 tilhengere at Pro Köln der. Jeg har aldri bodd i Køln og kjente knapt til dette partiet. En av tilhengerne deres lånte meg en megafon som jeg brukte til å fordømme kvinnefiendtligheten og homohatet i islam. Jeg sa klart i fra at jeg stemte på De Grønne, og at jeg aldri ville stemme Pro Köln. Likevel plasserte venstreradikale meg straks på ytterste høyre. Dermed ble det sådd et enormt hat. Jeg kunne verken våge meg ut på gata eller på arbeid.»

Krause er opprørt over den manglende kampen mot islamisme på den politiske venstreside, og etterlyser motstanden fra sosialister og liberale. Homse- og lesbegrupper er aktive og godt organisert i Køln, forteller han, og har arrangert en rekke demos og våkenetter foran katedralen i protest mot katolsk, og i særdeleshet kardinal Meisners, homofobi. Det er vel og bra. Men at homofile er «mindre verd enn svin», som salafistene gjerne sier, noe man aldri ville høre fra Kølnerdomens prekestol, det bryr de seg ikke om å demonstrere mot. «Det er inkonsekvent,» konstaterer Krause.

Fra boken:

«De 40 tilstedeværende tilhengerne fra Pro NRW demonstrerte lojalitet mot Forfatningen: Grunnlov fremfor steinalderislamisme eller kvinnerettigheter fremfor sharia, sto det på plakatene deres. Gjennom megafoner ytret partitilhengerne krav som man som en venstreradikal også kunne skrive under på: Kamp mot jødehat og homohat, hijabtvang og tvangsekteskap. Jeg så dem på avstand og hadde mest lyst til å synke i jorda av skam. Hvorfor overlot man disse viktige temaene til et høyreparti? Hvorfor var det ingen representanter for venstresiden og liberale der?»

Han etterlyser også feminister og homofile politikere, og kaller deres manglende tilstedeværelse for et «forræderi» av verdier de selv har kjempet frem.

Han tordner også mot venstresidens demonisering av Pim Forteyn (den myrdete homofile, islamkritiske politikeren) og Geert Wilders i Holland, som han ikke ser noen problemer ved å samarbeide med.

Krause har vært opptatt av venstreliberale verdier helt fra sin ungdom og har alltid kjempet for likeverd og like rettigheter for alle. Derfor er han oppgitt over venstresidens og liberales manglende engasjement mot islam.

«Nettopp folk på venstresiden og liberale miljøer burde bekjempe den islamske fascismen, i stedet for å fortsette å fremstille den som harmløs,» sier han, og fortsetter:

«Islamismen er en stor totalitær bevegelse, og kommer på tredjeplass etter nasjonalsosialismen og kommunismen. Etterretningstjenesten etterlater ingen tvil: Islamisme er den farligste form for politisk ekstremisme, til og med før høyreekstremisme. Verden over er Allahs krigere på offensiven, stadig flere land faller i deres hender. Det betyr konkret: Dødsstraff for ekteskapsbrudd, dødsstraff for ateisme, dødsstraff for homoseksualitet. Den ‘arabiske våren’ har forverret situasjonen. Verden over befinner menneskerettigheter seg på flukt fra religiøse fanatikere.»

Intervjuet kan leses i helhet på tysk her: http://www.wissenbloggt.de/?p=15649

Er situasjonen annerledes her i Norge? Har venstresiden noensinne demonstrert mot homohat og kvinneundertrykkelse når det kommer fra islamistisk hold?  Ikke som jeg har sett. Derimot er de flinke til å stemple folk som «høyreekstreme» som er «imot muslimer» så snart man sier et kritisk ord om islam.

Krause står støtt på venstresiden i politikken. Men når han kritiserer islam møter han hets, hat og trusler fra andre på samme side. Spørsmålet han stiller er: Hvorfor svikter venstresiden og homobevegelsen hardt tilkjempede liberale verdier i møte med hatefull islamisme, og i stedet egner seg til å spre hat og hets mot folk som er modige nok til å stå opp mot hatet?

Et betimelig, men nok ubehagelig spørsmål for den islamistvennlige venstresiden og mange politisk korrekte homofile både i Norge og andre land.

http://www.citizentimes.eu/2013/01/16/als-homosexueller-liebe-ich-die-68er/

https://www.facebook.com/danielkrause.autor

 

 

 

Bilde av bokcover: http://ecx.images-amazon.com/images/I/71oGzW6htrL._AA1500_.jpg