Feature

dk.koben.homobar

En dansk journalist ble natt til mandag overfalt da han og vennen kom ut av en homobar i København. Uten foranledning gikk et titalls menn løs på dem og skamslo dem.

Man undres: Hva gjør disse mennene utenfor en homobar hvis de ikke kan tåle synet av en «bøsse»? Har den en eller annen merkelig tiltrekning som de lar få utløp gjennom aggressjon? Sikkert er det at slike episoder vekker voldsom harme i store deler av befolkningen.

38-årige Marcel Juul Østergreen blev udsat for en såkaldt hatecrime, da han og en kammerat natten til i dag var på vej hjem fra en bar i det indre København.

– Vi havde været inde og drikke et par øl på Can Can, og da vi kom ud, sad der en fyr alene i en bil. Min kammerat sagde et eller andet til ham, noget i retning af ‘Hvad så, hygger I jer’. Og så fløj manden bare ud af sin bil, mens han talte i telefon og sagde, ‘Det skal være lige nu!’, fortæller Marcel Juul Østergreen til ekstrabladet.dk kort tid efter, han er vågnet ovenpå den vilde oplevelse.

– Og så gik det bare hurtigt. Pludselig var der omkring 10 unge fyre omkring os. Min ven lå på jorden og forsøgte at beskytte sit ansigt, mens de sparkede og slog løs på ham. Og så røg de på mig, og jeg fik det ene slag efter det andet.

Meldt til politiet
– På et tidspunkt kom vi op, og jeg råbte, at vi bare skulle væk, så vi løb hen mod Strøget, mens de fulgte efter os, men vi slap ind på Burger King, hvor ekspedienten tog os ned i kælderen og ringede til politiet, fortæller en stadig chokeret radiovært i telefonen.

– Da jeg kiggede mig selv i spejlet, forstod jeg, hvorfor ekspedienten havde reageret så prompte. Blodet stod jo ud af hovedet på mig.

http://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/radio/article1902705.ece