Nytt

Den nye nettavisen Dispatch International er utsatt for et massivt hackerangrep. Logger viser at angrepene kommer fra maskiner i kjente svenske mediebedrifter som SVT og Sydsvenskan.

 

Et antal eksperter i IT sikkerhed har analyseret logs fra en 24-timers periode, da angrebet var mest intensivt omkring den 22. november. Og de har draget adskillige konklusioner. Blandt de mest interessante er, at computere, der tilhører aviserne SydsvenskanVärnamo Nyheter ogNorrköpings Tidningar, produktionsvirksomheden Tredje Statsmakten Media AB og det svenske statsfjernsyn, SVT, deltog i angrebet. “

“De fleste af de computere, der blev brugt til angrebet, har tilfældige, dynamiske IP-adresser. Så disse medieorganisationer er specielt interessante,” siger en af sikkerhedseksperterne.

Selv om vi ikke kan være sikre på, at personer fra disse virksomheder har været aktivt indblandet i angrebet, mener eksperterne, at det er det mest sandsynlige scenarie.

“Alternativet er, at disse store selskaber skulle være blevet hacket, og det ville have krævet et meget omfattende angreb på dem. Det er yderst usandsynligt. Et angreb på dette niveau ville have skabt komplet kaos i deres system, og det skete ikke.”

Det lykkedes med nød og næppe Dispatch Internationals sikkerhedsteam at holde vores webpage online under det meste af angrebet, men sidste uges online udgave blev alvorligt forsinket. Hvis man skulle opgøre, hvor meget et sådant angreb koster i overtid og skade for avisens anseelse, ville man ende med et sekscifret beløb.

 http://www.d-intl.com/da/articles/sweden/2012-11-29/massivt-hackerangreb-mod-dispatch-international