Nytt

Albaneren Shyqyri Tafhasani, som to ganger har tatt seg inn i landet med falsk identitet, er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder for å ha hvitvasket 13 millioner kroner gjennom sine to håndverksfirmaer.

Tafhasani (33) er i tillegg dømt til å få inndratt 279.000 kroner i tingretten. Han har erkjent at pengene som har gått gjennom firmaene, stammer fra straffbare handlinger, og at han er blitt brukt av et organisert nettverk. Ifølge Dagens Næringsliv (DN) vet politiet hvilke firmaer som satte inn penger på bankkontoen til Tafhasani. Han gjorde en rekke uttak på 30.000-40.000 kroner og ga pengene til en bakmann. Politiet etterforsker fortsatt saken og kan ikke si hvor pengene kommer fra og hva de skulle brukes til.

Tafhasanis forsvarer, Ketil Magnus Berg, mener at klienten hans har vært nederst i et kriminelt nettverk.

-Han har ikke våget å identifisere bakmannen og andre personer, sier Berg til DN.

-Vi ser alvorlig på at han har opprettet et maler- og et snekkerfirma uten at han har lettet på en malerkost eller en hammer, sier politiadvokat Jan Eirik Thomassen.

Tafhasani kom seg inn i landet ved hjelp av to ulike greske identiteter. Etter at han første gangen ble sendt ut av landet, tok han seg inn i landet igjen ved hjelp av en annen gresk identitet.

Les også