Akers Avis bringer nyheten om det finske presidentparet som skal besøke en av Norges mest multikulturelle skoler, Rommen skole i Groruddalen.  Den finske presidenten Sauli Niinistö og hans kone Jenni Haukio skal få et innblikk i integrasjonsarbeidet som legges ned på Rommen.

La oss virkelig håpe at det finske presidentparet også kan få et innblikk i hvilke enorme utfordringer Groruddalen står overfor når befolkningen byttes ut. Barnehager var også i tidligere tider utsatt for hærverk, men daglige påsatte branner og ruteknusing er det nok ikke mange som kan erindre.

Ruteknusing og påsatte branner er blitt dagligdags

Barnehagene lider:

Flere barnehager i Bydel Alna sliter med ruteknusing, forsøplete uteområder og påtente søppelkasser. Nå varsler politiet at de setter fokus på problemet.

Skal vi tro enhetsleder i barnehageenheten Alna Nord, Peer Lohne, er ikke dette uvanlig.

– Vi er mye plaget med hærverk, og påsatte branner er veldig lite hyggelig, sier Lohne.

100.000 til ruter

Så langt i år har de vært nødt til å bruke 100.000 kroner på å erstatte knuste ruter.

– Det har vi simpelten ikke råd til, og det går på bekostning av driftsbudsjettet.

En av barnehagene i enheten har en lavvo i skogen like ved Grønlihytta i Østmarka.

– Der er vi plaget av vandaler som har hogget opp plattingen vår for å ha noe å hive på bålet. Også utemøbler har blitt ødelagt, forteller Lohne.

På uteområdene til barnehagene ligger det ofte igjen søppel og knuste flasker når barna kommer etter helgen.

– Det er greit at folk sitter i barnehagene på kveldstid, men vi synes det er trist og unødvendig når de forsøpler og gjør hærverk.

Politiet trapper opp

Politiførstebetjent ved forebyggende avdeling på Stovner politistasjon, Roy Cato Einarsen, bekrefter at problematikken går igjen i hele Groruddalen.

http://www.groruddalen.no/ruteknusing-og-paasatte-branner-er-blitt-dagligdags.5114253-77747.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂