Nytt

Faren til de to somaliske brødrene som er arrestert for terror i Danmark, benekter at den eldste på 23 år var på treningsleir i Somalia. Han besøkte farmoren, men medgir at det var i et område kontrollert av al-Shabaab.

Den 23-årige var derimod blot på ferie hos sin farmor, der bor i det østafrikanske land, fortæller faderen. Der er ifølge ham simpelthen tale om en misforståelse.

– Min mor bor i et al-Shabaab-kontrolleret område, men min søn har ikke haft noget med den organisation at gøre. Han er ikke terrorist, siger faderen til ekstrabladet.dk, der har talt med ham ved hans hjem i Trillegården i det nordlige Aarhus.

Yngstemann bodde ikke på adressen

Her har de to brødre tidligere boet, og faderen understreger, at den 18-årige for nylig flyttede ind hos noget familie på adressen Spættevej 13, der også blev ransaget i forbindelse med mandagens anholdelser i henholdsvis Aarhus og København.

– Når man er en ung mand, vil man ikke bo hos sin mor og far mere, og det kan jeg godt forstå. Jeg holder dog meget af, når han er hjemme og besøger os en gang imellem, siger faderen.

Konfronteret med oplysninger om, at familien på Spættevej ikke har haft sønnen boende, og mistanken om, at der skulle være tale om en dækadresse, siger han:

– Hvorfor skulle han skjule sig? Vi har ikke noget at gemme os for. Vi er ikke terrorister. Mine sønner er uskyldige.

ritzau