Nytt

I sin nye rapport om høyreekstremisme hevder Antirasistisk senter at de har kontakter som visste om Anders Behring Breivik mange år før 22/7. Nettstedet Vepsen.org stiller seg meget skeptisk til påstanden.

Leder Kari Helene Partapouli sier det er nettverk utenfor deres organisasjon som har hatt denne kunnskapen.

På spørsmål om hvem nettverkene er, ønsker ikke Antirasistisk Senters Leder, Kari Helene Partapuoli å svare offentlig, men sier det dreier seg om nettverk utenfor Antirasistisk Senter. På spørsmål om disse eller ARS har vært i kontakt med politiets etterforskere sier hun at de har vært i kontakt med politiet etter 22. juli, og hele tiden vært åpne overfor dem. Hun ønsker ikke å si offentlig hvilke politifolk det er snakk om. Når Vepsen ber om en presisering på hvorvidt opplysningene stammer fra enkeltpersoner eller nettverk hevder hun at opplysningene stammer fra nettverk.

Stort tydeligere kan ikke Vepsen.org si at de ikke tror på ARS’ påstander. Det ville være oppsiktsvekkende om antirasister satt på informasjon om ABB flere år før 22/7, og kjente hans holdninger og kontakter, uten å foreta seg noe. Å komme med denne informasjonen nå, krever dokumentasjon for å bli trodd.