Forstander i Det mosaiske Trossamfunn, Erwin Kohn, retter hard kritikk mot Justisdepartementet for å avslå søknader om støtte til sikkerhetstiltak.

Israel har nylig sendt ut en advarsel om at jøder og israelere over hele verden bør utvise større varsomhet både på bakgrunn av den økte spenningen rundt Hormuz-stredet, og fordi fem iranske vitenskapsmenn er likvidert.

Iran eller deres stråmenn kan være fristet til å hevne seg på ethvert israelsk eller jødisk mål. Forrige uke ble det avslørt planer om å angripe den israelske ambassaden i Aserbajdsjan.

Noe lignende kan skje hvor som helst.

Det er bemerkelsesverdig at en jødisk talsmann går åpent ut med kritikk av norske myndigheter. Det pleier å være siste utvei.

Det mosaiske trossamfunn har flere ganger søkt Justisdepartementet om økonomisk støtte til sikkerhetstiltak rundt synagogen i Oslo, men søknadene er så langt blitt blankt avvist. Forstander i Det mosaiske trossamfunn i Oslo, Ervin Kohn, mener regjeringen ikke tar sikkerheten rundt synagogen alvorlig.

– Hver gang det skjer noe i Midtøsten opplever vi at trusselnivået rundt synagogen, og andre jødiske mål, øker. Samtidig føler vi at truslene blir fullstendig neglisjert av norske myndigheter, sier Kohn.

Ifølge forstanderen bruker trossamfunnet nå rundt halvparten av kontingenten på 1,4 millioner kroner til vakthold og fysiske sikkerhetstiltak rundt synagogen og det tilhørende samfunnshuset som blant annet huser en barnehage.

– Folk er engstelige. Vi håper det nå er mulig å få en skikkelig dialog med departementet, sier Kohn.

På bakgrunn av 22/7 er det ubegripelig at Justisdepartementet stiller seg avvisende til DMTs ønsker. Det er småbeløp i den store sammenhengen, men skulle det skje noe med synagogen eller jøder eller israelere i Norge, vil det ha stor skadevirkning på Norges renommé. Verden vil spørre om Norge ikke lærte noen ting av 22/7.

På den bakgrunn er det uforståelig at sikkerheten var så tynn under Holocaust-markeringen på Akershusstranda fredag. Der var både statsministeren og et stort antall jøder og israelere til stede. Likevel var det mulig å gå uhindret opp til talerstolen uten kontroll.

Advarslen fra Israel er høyst betimelig. Iran er så desperat at det kan være fristet til å slå til hvor som helst.

Norge trosser israelske terror-advarsler
Jødisk forstander: Vår sikkerhet blir neglisjert

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂