Danske Legeland markedsfører seg med flere aktiviteter for folk flest. Ved inngangen til lekeparken står det et skilt som forteller at somaliere ikke er velkommen.

«Til alle SOMALISKE familier, børn og voksne. Det er beklageligt at måtte afvise jer i Legelandet.dk.» Slik lyder skiltet som står på døren inn til familiestedet, melder avisen Ekstrabladet.

Eieren av parken har gode grunner for å å gå til det skrittet han har gjort. Somalierne har ved gjentatte tilfeller hatt en adferd, som man må anta, skremmer vekk andre gjester.

Aktivitetsparken eies av tre brødre. Den ene av dem, Thomas Vestergaard, sier til Ekstrabladet at de har tatt beslutningen om å stenge somaliere ute sammen. Bakgrunnen er en episode forrige søndag, den 6. november, da omkring 900 gjester valgte å legge fridagen til Legelandet. De fleste av disse var nettopp somaliere bosatt i Danmark.

– Det endte med masseslagsmål. Vi måtte tilkalle både politi og ambulanser, sier Vestergaard.

Han forteller at han har avvist rundt 15 somaliere siden, selv om de nektet for å ha hatt noe med opptrinnet å gjøre. Han mener det ikke er diskriminerende og hevder han ikke er rasist.

For enkelte mennesker er ikke problemet at somaliere lager en utrygg situasjon i lekeparken. Problemet er menneskesynet til lekeparken.

– Vi var megasjokkert da vi så oppslaget ved inngangen, sier Mette Bonde til avisen.

– Jeg har ikke lyst til å ta med mine barn til et sted de har et slik menneskesyn

http://www.ba.no/nyheter/article5805546.ece

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1656706.ece