Nytt

Ei jente på 11 opplevde å bli slått og sparket av en muslimsk guttegjeng under et besøk på lekeparken Eventyrland i Skien. Episoden fant sted lørdag 4. oktober.

Det skal ha vært ungdommer fra Telemark islamsk forening som var på besøk for å feire Eid. Lokalene var fullpakket og de ansatte sier de ikke klarte å holde oversikten. Det skal ha oppstått bråk mellom guttene og jenta og hennes venninner. Av en eller annen grunn lot de sinnet gå ut over jenta på 11.

– Jeg kan ikke skjønne at noen kan gjøre noe sånt. Dette har vi aldri opplevd før. Vi har hatt knuffing, småkrangling og uvøren lek, men aldri vold av denne typen, sier Terje Gustavsen, daglig leder ved Eventyrfabrikken.

 

Men det stoppet ikke der. Da en en ansatt kontaktet en av de voksne som var med de muslimske guttene, ble han møtt med knuffing.

– De voksne pekte ut to av guttene som var med på det. De to var i følget til en muslimsk menighet i Skien. Da jeg kontaktet en voksen fra følget begynte han i stedet å knuffe på meg. Jeg opplevde ham som skremmende og respektløs, forteller en ansatt i Eventyrfabrikken.

Det var foreldrene til jenta som ut over kvelden fant ut at hun var såpass skadet at hun måtte på sykehus. Der ble hun natten over. Eventyrfabrikken vurderer nå om de skal installere overvåkingskamera.

 

 

Varden