Nytt

Kurt Westergaard ble sendt hjem til Danmark tirsdag, uten å stille på pressekonferansen på Litteraturhuset. Grunnen var bekymring for hans sikkerhet.

Det skal ha vært konkrete trusler som førte til avlysningen.

Det har vært omtalt i pressen at Westergaard skulle illustrere en bok av hans venn Geirr Lystrup.

Boken skulle presenteres på Litteraturhuset tirsdag, og arrangementet har ligget ute, som vanlig, men angivelse av at Westergaard skulle være til stede.
På Litteraturhusets kalender står det:

Geirr Lystrup og Kurt Westergaard presenterer boka og CDen sammen med Anders Røine og Bettina Flater. Norsk folkemusikk møter heftig flamenco.

Det har gitt mulighet til å oppdage og spre informasjon om at han skulle være til stede.

– Jeg kan bekrefte at Westergaard dro fra Norge, men jeg kan ikke kommentere årsaken. Generelt kan jeg si at han er en person med et overhengende trusselbilde, sier informasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til VG Nett.

Lystrup er forvirret av den plutselige avlysningen. Han tilbrakte helgen sammen med Westergaard på steder som Munch-museet og Henie Onstad Kunstsenter. Men det var da han skulle opptre på et forhåndsannonsert arrangement at trusselen oppstå.

Lystrup ble oppringt av Westergaard mandag kveld:

– Han ringte meg mandag kveld og sa at han hadde fått alvorlige hjerteproblemer. Derfor sa han at han ikke turte å utsette seg for en pressekonferanse, sier Lystrup.

Men det kan ha vært noe PST og POT ble enige om at Westergaard skulle si, for at ikke nyheten om trusselen skulle spre seg før han var ute av landet.

Høyst sannsynlig var det det.

Faktum gjenstår at Kurt Westergaard ikke kan opptre i Oslo uten at det kommer trusler.

PST fryktet for Westergaard-angrep i Norge – reiste hjem