Nytt

Nok en rettssak om æreskrenkelse og injurier involverer en danske og en muslim: 30. juni skal Landsretten ta stilling til om Karen Jespersen har fornærmet Zubair Butt Hussain ved å si at han går inn for stening.

Butt Hussain vant første runde. Jespersen anket. Hun får sine saksomkostninger betalt av staten som tidligere statsråd og folketingsmedlem. Det gjør ikke Butt Hussain. Dermed var det et knippe prominente dansker som rykket ut og laget en innsamlingsaksjon. I spissen står Uffe Ellemann Jensen og Zenia Stampe, men også hele styret for Utenrikspolitisk Selskab, som Butt Hussain er medlem av.

Saken er derfor delikat, den involverer prestisje og viser hvor gode kontakter Butt Hussain har. Han er tidligere talsmann for Muslimernes Fællesråd.

Helle Merete Brix skriver på sappho.dk:

I oktober 2010 blev Karen Jespersen dømt for injurier mod Butt Hussain. Jespersen blev dømt for uretmæssigt at have beskyldt Butt Hussain for at gå ind for stening. Jespersen har betegnet dommen som “meget mærkelig”, da hun efter eget udsagn aldrig har sagt, at Hussain går ind for stening, men blot har “konstateret, at han ikke vil tage afstand til stening. Andet har jeg ikke sagt og det er med velberåd hu.”

Til gengæld måtte Hussain acceptere, at Jespersen har lov at betegne Hussain som “ekstremist”. Her fik han ikke medhold hos dommeren.

Butt Hussain søgte i sin tid om fri proces, men fik afslag. Med tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og næstformand i Radikale Venstre, Zenia Stampe i spidsen har en række mennesker taget initiativ til en indsamling , der skal dække Butt Hussains sagsomkostninger.

Listen af støtter tæller – bortset fra chefredaktør Anne Knudsen fra Weekendavisen og Michael Ehrenreich, medredaktør på Kristeligt Dagblad – samtlige bestyrelsesmedlemmerne i Udenrigspolitisk Selskab. Her sidder også Butt Hussain. Også tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen og viceborgmester i Høje-Tåstrup, Nadeem Farooq, er blandt dem, der har kastet sig ind i sagen for at støtte Butt Hussain.
Katrine Winkel Holm har skrevet om initiativet i Jyllands-Posten .

Zubair Butt Hussain mod Karen Jespersen