SV-politiker Akhtar Chaudhry sier at skyteepisodene i Malmø kunne ha skjedd i Norge, og mener at partiet Sverigedemokratene må ta sin del av skylden for skyteepisodene fordi de i følge Chaudry er «mot integrering og skaper fremmedfrykt med måten de har omtalt innvandrere på».

Chaudhry – som tydeligvis har opplysninger som er ukjente for svensk politi og skandinaviske medier – gjør for øvrig oppmerksom på at Malmø-skytteren skyter mot en viss religion:

Han understreker at Malmö-skytteren har skutt mot en viss hudfarge, religion og etnisitet.

Så langt finnes det ingen offentlig tilgjengelig informasjon som tyder på at den profilerte SV-politikeren har rett i sin svært tendensiøse påstand om at den ukjente skytteren går etter muslimer spesielt eller at gjerningspersonen(e) forsøker å skyte en «viss religion».

TV2: SV-politiker mener Malmö-skytingen kunne ha skjedd i Norge