Fritz Lang går igjen. Den tyske ekspresjonistiske filmskaperen laget «M» om mord og massepsykose. Noen av disse elementene er å gjenfinne i dekningen av den påståtte skarpskytteren i Malmø.

Det er i måten de behandler elementene i saken på at man kan identifisere de psykiske driftene som herjer i journalister og redaktørers hoder. -Nå må vi ikke jage skygger, sier politiet, og så er det nettopp det mediene gjør. De jager Gespenster, spøkelser i deres eget hode.

Når mediene har som motto: – La alle hensyn fare, kan alt skje.

Av 50 skyteepisoder kan 15 være knyttet til noe uforklarlig, og av dem mener politiet at samme kilde står bak fem skyteepisoder. Men hvem har sagt at det er en person? Man mener bare at det er samme våpen som er brukt. Man aner ingenting om hvem som har skutt. Likevel har man nå gått ut med en identisering av en «hvit mann i alderen 20-40 år», med en merkelig gange.

Det er utrolig at medier som ellers ville reagert på signalement som minner om en sjablong fra en kriminalroman, gjengir dette med straight face.

-Han hadde veldig lys hud og en vaggende gange. Han var ganske lang, sier Ahmed til Aftonbladet.

Signalementet står i artikkelen signert VGs Sverige-korrespondent, Jacob Lund, som er sterkt angrepet av politisk korrekthet. Man ser nå spøkelser over alt. Mannen som mente seg beskutt fredag kveld, hørte ingenting, han hørte bare noe hvisle, og trodde det var skudd.

Det samme gjentok seg lørdag kveld, med en kioskeier som mente seg beskutt og så ble skallet ned av en mystisk mann. Det er ikke mulig å danne seg noen oppfatning av hva som skjer. Alt kan være konstruert, og noe kan være reelt. Det forsvinner i mylderet når alle tråder er troverdige. I kraft av antirasismen er alt troverdig.

Mannen berättade för frun hur han stått och strykit i lokalen när han hört smällar och sett hur fönstret krossats. Han sprang ut för att se vad som hände och upptäckte en misstänkt skytt bakom lokalen.
– Han fick tag på den här mannen, varpå den här mannen skallar honom.

Polis har enligt frun försökt säkra DNA-spår på den misshandlade butiksinnehavaren, spår som kan komma från den misstänkte gärningsmannen.
..
polisen har bekräftat att en ruta på butikens baksida skadats och sett två hål i fönsterkarmen.
– Om det handlar om skott eller något annat är för tidigt att säga, våra tekniker har inte kunnat gräva ut kulor och därför kan vi inte säga säkert att det rör sig om skott, sade Hans Nilsson på Skånepolisens länskommunikationscentral klockan 22.

En person stoppade polisen klockan 18.35 och larmade om ett rån.
– När polis kommer till platsen träffar de butiksinnehavaren som skallats av en gärningsman.

Butiksinnehavaren har berättat för polisen att den misstänkte gärningsmannen ska ha försvunnit på cykel upp mot Uddeholmsgatan. Flera poliser söker nu efter den misstänkte.

Det låter som et straight ran, men er plutselig forvandlet til et fantom-møte med den hvite, vaggende, veldig lyse rasistiske morderen.

Alt brukes til å bygge opp under fantommannen. Også skytingen torsdag kveld inn i en leilighet. Norske journalister har besøkt naboer og snakket med pårørende om hvordan barna ble gjemt på badet. Men man glemmer en detalj som at skytteren ikke så hvem han skjøt. Persiennene var nemlig nede.

Noen går rundt og skyter i Malmø, men det eneste man kan tenke på er en «ensom hvit mann». Alle hensyn er kastet på båten.

VG har spurt tre tidligere politietterforskere. VG nekter seg ingenting når kombinasjonen antirasisme og løs drapsmann dukker opp: – Forvandles til MONSTER, slik beskriver norske krimeksperter snikskytteren.

Det høres ut som en varulv.

Snikskytteren kan være blant oss i hverdagslivet, men forvandles til et monster om natten.

Dette er en dårlig skjult oppfordring til vigilante-tendenser. Snart er det enslige hvite menn i alderen 20-40 år som bør se seg om.

Mediene har hausset opp en stemning som gjør at folk sier til nikkende reportere: Vår tålmodighet med politiet er snart slutt.

Antirasistene viser mobbtendenser. De krever snart blod. Enten må politiet levere, ellers… Saken krever en løsning snarest.

Men hvis de jakter på skygger, hvordan fakker man en skygge?