Kommentar

Den franske filosofen Robert Redeker har gitt et intervju til Kristelig Dagblad der han snakker om islamisme og ondskap. Ondskapen i verden er ikke et bevis på at Gud ikke eksisterer, tvertimot.

Redeker er preget av å ha levet fire år i dekning for jihadister som står ham etter livet.

Det var Yusuf al-Qaradawi som hengte ham ut som dagens islamhater pga en kronikk han hadde i Le Figaro. Uten Qaradawis angrep hadde livet gått videre som normalt for Redeker, men på noen timer ble alt forandret: han og familien måtte forlate hjemmet i all hast, og har siden levd på flyttefot og i hemmelighet.

Mange ateistiske tænkere, med Voltaire i spidsen, har set denne ondskab som beviset for, at Gud ikke eksisterer – hvis han gjorde, ville han ikke tillade ondskaben. Jeg mener omvendt, at ondskaben er et tegn på, at Gud findes, netop fordi den er et resultat af arvesynden.

“Det er Robert Redeker, der ringer op. Fra en mobiltelefon et eller andet sted i det sydlige Frankrig [..]

Men Frankrig har ingen lovgivning imod blasfemi. Og desuden er Koranen kun en hellig bog for den, der tror på den som Guds ord. For andre er den ikke hellig, og derfor kan man ret beset ikke tale om blasfemi. Men omvendt er det i stigende grad blevet tydeligt i de seneste år, at den legitime kritik af islam også kan dække over angreb på muslimerne.”

-Det var netop en kritik, der blev rettet mod Deres kronik i 2006: at den var fjendtlig over for muslimerne..

-Jeg kritiserede udelukkende en tekst, Koranen, og en praksis, islamismen . Det er hverken racistisk eller islamofobisk, et udtryk som i øvrigt er opstået under ayatollah Khomeini for at stigmatisere modstanderne af den islamiske totalitarisme.” ” I modsætning til evangeliet er Koranen ikke kun et åndeligt, men også et politisk projekt, et samfundsprojekt.

Man både kan og skal bekæmpe islamismen og ethvert andet udtryk for barbariet.

Og jeg er overbevist om, at det vil lykkes. Islamismen har ikke en jordisk chance for at opnå den globale totalitære dominans, islamisterne og Ghadaffifabler om for eksempel med sine provokerende udtalelser om, at om 50 år vil Europa være et muslimsk kontinent.

vis ikke islam tilpasser sig det moderne, demokratiske samfund, vil islam uddø,” siger han. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at islamismen blot er det seneste udslag af totalitarismen og dermed af ondskaben . Den islamiske totalitarisme skal bekæmpes.

Men det er ikke den sidste form for totalitarisme.Der vil komme andre. Ondskaben forsvinder ikke .“

-Vi kan bekæmpe islamismen , ikke ondskaben, Kristeligt Dagblad | 13.10.2010 (Ikke online)

via snaphanen.dk