Feature

Noe er skjedd med den ekstreme venstresiden: vanlige mennesker rygger tilbake. Aksjonismen er blitt viktig, det signaliserer konfrontasjonslinje. Maskeringen virker skremmende, man vil ikke bli gjenkjent. Det virker som en forberedelse til vold.

Det finnes ingen vanntette skott mellom det moderate venstre og ytre venstre: de dukker opp på demonstrasjoner og tar seg til rette. Mediene forholder seg passive.

De autonome miljøene er voldelige. Det er også innvandrerungdom med hovedsakelig muslimsk bakgrunn. Europeiske land har dermed to miljøer som føler de har rett til å benytte vold. De agerte sammen under Gaza-demonstrasjonene i Oslo.

Muslimsk ungdom ropte slagord mot jøder. De autonome bærer sort, også fanene er sorte, med rødt. Aktion: det er hva man ropte på i Tyskland i 30-årene.

Bildet er fra Århus lørdag. Der skulle White Pride holdt demonstrasjon. De autonome mobiliserte og de høyreradikale dukket ikke opp.

Bloggredaktør Kim Møller ble angrepet for å ha fotografert demonstrasjonen.

I byens latinerkvarter gikk tre høyreradikale løs på en 17-åring og en 26-åring, og ga dem en brutal omgang. 17-åringen fikk brukket kjeven og fikk indre blødninger i hodet. Han ligger på sykehus. Politiet pågrep tre menn i 20-årene, men måtte la dem gå pga bevisets stilling.